LG PLASMA 42PT353 matična

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
kiko1
Stariji član
Stariji član
Proizvodjac:LG
Model No/Oznake modela -42pt353
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -EBT60874712
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -EAX62080701
Z-SYS Board -EAX62081001
Y Buffer up/down -
Plasma display/Panel -
Power supply(SMPS)-EAY62170902

Pozdrav kolegama.....
Imam dvije matične ploče sa istom greškom i došlo mi napamet da ih pokušam popravljati. Zamjenom matične TV radi i stranke se nisu vraćale.
Pokušaću objasniti o čemu se radi pa ako netko ima ideju svakako je dobrodošla...
TV radi normalno 3-4 dana, ponekad i 10 dana...greška je kad se TV gasi daljinskim, pali se STBY ledica što je normalno, ali nakon cca 5s STBY led se ponovo gasi(kao da upališ TV), ekran se osvijetli i malo se zatamni onda tako stoji(nema slike samo slabo svjetlo). Nakon toga se nemože ugasiti...znači ne reagira na daljinski ni tastaturu. Mogu ga ugasiti i povratiti samo ako isključim kabel iz mreže i to pokušavam više puta. Kad uspijem upali se STBY i TV se može normalno upaliti daljinskim. I tako do slijedećeg puta kad se to desi. Ponekad moram i 10 puta kabel izvući i uključiti u mrežu da bi se TV "povratio".
To je moj TV doma i što je najgore izvadio sam moju matičnu ispravnu i prodao mušteriji :D :D pa sad imam tu što zajebava....najgore mi kad se uvečer uspavam pa kad se to desi moram se dignut s kauča da izvučem kabel :D
any comment?