potraga za prekidačem

Forum za servisiranje bele tehnike
rinedel
Expert
Expert
Poštovane kolege da li ima ovaj micro prekidač (na slici označen crvenom strelicom) nabaviti ili kod kineza ili u BiH.Potragom na netu nisam imao uspjeha da pronađem možda zbog kucanja krivog naziva .Naime dobio sam na popravku više ovih elektronika od firme koja uvozi polovne aparate iz EU, gdje je ovaj elemenat uzrok stanja mrtve elektronike.Svaka sugestija za pretragu dobro došla.Pozdrav.
Screenshot_1.png
propaljen prekidač.jpg
IMG_20220613_172737.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Kod tih starih modela ja kombiniram neki slićan prekidać koristeći od starog šaltera taj zaobljeni vrh koji upada u udubljenje na poziciji OFF
nebljusi2
Stariji član
Stariji član
Pošto je dupli,prekida i fazu i nulu,kada se rastavi vidi se da uvek izgori gornja polovica.Teoretski bi se mogla ta polovica eliminisati i da prekidač nastavi da prekida samo jedno,fazu ili nulu.Nije dobro rešenje jer mašina može da ostane pod napoinom pa kad neko čačka npr po motoru a ne isključi mašinu iz struje da ga drmne struja.

Gorenje veš-mašine 61061 često imaju tu elektroniku i taj prekidač pa pirtaj u gorenje servisima
MiljanS
Stariji član
Stariji član
Info: ja stavljam mikroprekidac uz prepravku. Ima malo posla ali vredi. Odradjeno na desetine ovakvih.
Naravno, prekida jednu vezu ali to ne remeti nista.