Pozdrav kolegama,
Ne mogu da nadjem nista slicno na netu za ovu masinu. Ni koji je slican model masine ni sta znaci greska code F07, ako neko ima saznanje, da pomogne...
Ne starta, ne zabravi vrata, ne reaguje na komande. Kad pritisnem start i glavni pr izbaci F 07.
Oznake na programatoru:
ML 1501_09
2822783100AA
ili
Rev:MARC217R-AAFAAI...
D/N G13-B01-T01
Ves Masina ELIN WM 67 A error cod F 07
-
- Expert
Kaže Google-Beko.Kvar presostat.A negdje kažu relej grijača.Beko WMB 81241
Evo i nekih uputa:Perilicu ćete otključati samo u servisnom načinu rada.
Treba postaviti program "pamuk 90 stupnjeva". a istovremeno uključite perilicu i pet sekundi držite tipku "start". Prikazat će se kôd pogreške (na primjer, F05). Ponovnim držanjem tipke "start" pogreška se uklanja. Trebate se samo sjetiti koji se kôd pogreške pojavio na zaslonu da biste ga kasnije uklonili - da biste uklonili uzrok.
Evo i nekih uputa:Perilicu ćete otključati samo u servisnom načinu rada.
Treba postaviti program "pamuk 90 stupnjeva". a istovremeno uključite perilicu i pet sekundi držite tipku "start". Prikazat će se kôd pogreške (na primjer, F05). Ponovnim držanjem tipke "start" pogreška se uklanja. Trebate se samo sjetiti koji se kôd pogreške pojavio na zaslonu da biste ga kasnije uklonili - da biste uklonili uzrok.
-
- Expert
Hvala na informacijama i instrukciji. Ako stignem sutra cu probati.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
Menjao sam grejac, releje, menjao oba presostata, displej sa procesorom ali nema promene.
I dalje kad ukljucim masinu kao za normalan rad na displeju trepere nule, ne reaguje na tiple, bravica ne zakljuca.
Kad je ukljucim i drzim start uvek isto, F 07.
I dalje kad ukljucim masinu kao za normalan rad na displeju trepere nule, ne reaguje na tiple, bravica ne zakljuca.
Kad je ukljucim i drzim start uvek isto, F 07.
-
- Expert
Modul...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Na nekom ruskom forumu našao sam da ta kod znači-četke na motoru
-
- Expert
Menjao sam ceo motor i opet isto, vrv programator zaglavio a ne mogu da izbrisem gresku...
Sad su doneli masinu Aliomatik WMA 7416 BW skoro ista, displej isti samo na Aliomatik ima manje dzekova pa se ne menjaju ploce i na njoj je problem sto pumpa stalno radi, i dok tako radi nece da se otkljuca a ni da se resetuje program i na tockicu koji god program zadam uvek isto stalno pumpa radi. Ventili su dobri, ima dovod vode... sta se desava?
Sad su doneli masinu Aliomatik WMA 7416 BW skoro ista, displej isti samo na Aliomatik ima manje dzekova pa se ne menjaju ploce i na njoj je problem sto pumpa stalno radi, i dok tako radi nece da se otkljuca a ni da se resetuje program i na tockicu koji god program zadam uvek isto stalno pumpa radi. Ventili su dobri, ima dovod vode... sta se desava?
-
- Expert
Na jednoj samsungovoj sam imao da su od 4 žice sa konektora napukle dvije,stalno je pumpa radila i nije se dala ugasiti.
-
- Expert
Uspeo sam da resim masinu ali da kazem kako ne znam ni ja.
Valjda se zaglupio programator il pametniji popusta. Svasta sam nalazio, kako resetovati, kako izbrisati gresku ali bez promena.., menjan motor, procesor, presostati (ima dva)...
Bila je greska F07 i nista ne radi, posle se desava da samo pumpa radi.
Siipao sam vodu u bubanj, na presostat dovodio 5V, pokusavao daresetujem.. i tako satima da bi na kraju proradila ne znam ni ja zbog cega.
Smesno, ali desilo se..
Hvala svima na podeljenom iskustvu...
Valjda se zaglupio programator il pametniji popusta. Svasta sam nalazio, kako resetovati, kako izbrisati gresku ali bez promena.., menjan motor, procesor, presostati (ima dva)...
Bila je greska F07 i nista ne radi, posle se desava da samo pumpa radi.
Siipao sam vodu u bubanj, na presostat dovodio 5V, pokusavao daresetujem.. i tako satima da bi na kraju proradila ne znam ni ja zbog cega.
Smesno, ali desilo se..
Hvala svima na podeljenom iskustvu...