Mikrokontroler 89C51RD2-1M

Forum za servisiranje bele tehnike
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
Kolege ... trebam pomoć jer su mi mikrokontroleri špansko selo....naime stroj za ispiranje motora ( disel i benin) ENGINE TECH ETU-2200e.. ima ploču elektronike ( slika) na koju je vlasnik naopako priključio napajanje ( akomulator 12V) te je došlo do oštećenja stabilizatora 5V. zaštitne diode i izlaznog fet tranzistora za pogon pumpe... koji su naravno zamjenjeni..Uređaj radi,kao i sve komande ...ali... pumpa koja se pogoni sa pina 5 - mikrokontrolera je stalno u pogonu jer sa istog pina imam konstantni izlaz od 5V-koji ide na gejt Feta-Drein je na masi a surce na pumpu. vjerojatno unutar kontrolera probijen izlaz,,
Sada, moje pitanje glasi jer ne znam... kupnjom novog mikrokontrolera da li je potrebno novo programiranje- jer isti ima dump sa strane 24c04.. a ako je potrebno.. može li se sa postojećeg izčitati sadržaj i ubaciti u novi...
Zahvaljujem na svakoj pomoći..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
alexa_pg
Expert
Expert
Da sam na tvom mjestu, kontroler bih tražio da kupim kod proizvođača - ovlašćenjog servisa.
- U 99% slučajeva kontroleri moraju da se programiraju tj. kad ga kupiš on je softverski potpuno prazan.
- Veoma male šanse su da iz postojećeg kontrolera možeš izčitati sadržaj. Najčešće su svi nakon programiranja zaključani.
Alexa
crni021
Expert
Expert
http://epraktikum.iz.rs/oldsite/projekt ... _atpro.php
To sam pravio i RADI. Možete kontaktirati konstruktora u vezi Vašeg procesora pa da vidite za dalje
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
audiopoint
Expert
Expert
svi novi procesori (sa ebay,aliexpres i sl) su Prazni ,
tvoj se lako skine posto je na podnozje pa probaj dali se ocitava neki sadrzaj pa posle trazi novi ili sa neke ploce iz rashoda mozda ima

meni je uspelo par puta uglavnom sa ATmega mcu
ursuss
Expert
Expert
hvala.. probamo..
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...