[REŠENO] Qadro LCD-24kc11 nema sliku
-
- Expert
Molim kolege za pomoc u vezi lcd QUADRO-24KC11 tv ima ton,menja programe ali NEMA SLIKU.Na inverter plocici 467-0101-2400G ima 1 trafo-inverter KTC 401-8319-22119G i 4 konektora za neonke, znaci ima 2 neonke.Na trafo ide 13,4v.Na konektoru su naponi GND=0v,ENA=0,3v,ADJ=4,4v,VIN=13,4v i VIN=13,4v.Ima 2 fet tr.ME12N04 i ME12P04 i smd chip MP1007ES.Iz razgovora sa kolegama najverovatnije na ovoj ploci kvar.ZA LCD sam AMATER pa molim kolege da mi pomognu kako da ustanovim dali je trafo-inverter neispravan i kako da ispitam dali su lampe ispravne ili ne.Imam i par slika inverter plocice.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Mlađi član
Za početak,omski premjeri sekundare na tom trafou,razlika može da bude par oma.
Ne znamo koju opremu imaš,Ivica ti je rekao za neka rešenja.
Ne znamo koju opremu imaš,Ivica ti je rekao za neka rešenja.
-
- Expert
Od opreme xa LCD tehniku za sada nista,imam digitalac MASTEC MY 64 i HITACHI 212 osciloskop sta kazete da napravim ccf tester sa 555 itrafom skinuo sam neke scheme?
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Pozdrav!
Ne mora se odmah kupovati skupi tester lampi, ja koristim polovne-isprobane lampe iz rashodovanih lcd monitora i to je dovoljno, prvo treba provjeriti da li su tranzistori ispravni, da li ima napajanje za inverter konstantno,imaju li tranzistori pobudu.....i napajanje ( ima negdje smd osigurač sa oznakom "F"....
Ne mora se odmah kupovati skupi tester lampi, ja koristim polovne-isprobane lampe iz rashodovanih lcd monitora i to je dovoljno, prvo treba provjeriti da li su tranzistori ispravni, da li ima napajanje za inverter konstantno,imaju li tranzistori pobudu.....i napajanje ( ima negdje smd osigurač sa oznakom "F"....
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Expert
Nisam nista dirao,cekao sam na vase sugestije, Hvala, provericu to sto ste mi napisali (jeste da nemam potrebnu opremu za to) pa se javljam.Valja nam ovaj forum zlata.
Zadnja izmjena: milenko, dana/u 25 ruj 2016 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
Izvadio sam trafo merio otpor oznacio sam izvode od 1-8. Ka lampama ide 4 i 5 ima 740 oma, na druge 2 lampe ide 1 i 8 tu nema otpora cak i na meg.om! Na 2 i 7 mali otp.(manji od 1 oma) isto tako 3 i 7.Dali izmedju 1 i 8 treba da bude isto 740 oma? Merio sam medjusobno ostale izvode i nigde nema otpora vec samo kako sam napisao.Evo skice.
Ako ovo znaci da je inverter trafo neispravan,oznaka sa njegove nalepnice je KTC 401-8319-2219G gde se moze nabaviti i koliko kosta ili neka zamena?
Ako ovo znaci da je inverter trafo neispravan,oznaka sa njegove nalepnice je KTC 401-8319-2219G gde se moze nabaviti i koliko kosta ili neka zamena?
-
- Mlađi član
Slikovito i pedantno predstavljeno.Mislim da ti je lakše nać trafo nego mijenjati inverter .Trafo i ne mora imati tu oznaku tu se može prilagoditi većina trafoa sličnih karakteristika.
A za ccfl tester možeš iskoristiti sklop za okidanje lampi na nekim baterijama,npr prije par godina bile su kineske baterije sa radiom i dvije neonke na 6 V.
Na tom sklopu podigneš napon na 12V staviš neki miliampermetar i dobio si tester koji okida i duže cijevi.
A za ccfl tester možeš iskoristiti sklop za okidanje lampi na nekim baterijama,npr prije par godina bile su kineske baterije sa radiom i dvije neonke na 6 V.
Na tom sklopu podigneš napon na 12V staviš neki miliampermetar i dobio si tester koji okida i duže cijevi.
-
- Expert
Ajde kad smo počeli sa savjetima za test neonki....u skenerima ima također oscilator koji pali lampu za osvjetljenje, ako nađeš kakav u rashodu eto jeftinog testera...
-
- Expert
Trafoe ima u "elmatisu",ASWO-u, a kako reče kolega nije baš neophodno da ima istu oznaku, neka ima približan otpor na sekundarnoj strani -poslužit će..(Samsung monitori imaju sličan trafo jer sam za Grunding tv kupovao trafo iz ASWO a ugrađivao u Samsung monitore -cijena-nekih 30-35 kn )
-
- Expert
Zahvaljujem se kolegama. Posle vikenda krecem u potragu,a ako neko ima takav i adekvatan neka ponudi,treba da kazem vlasniku cenu popravke? Sto se tice testera od kineskog radija sa neonkama treba da ga imam negde ali mi nije jasno one neonke imaju izvode na oba kraja (sta sa drugim krajem?) i ako podignem napon sa 6v na 12v dali cu ga spaliti? Pozdrav..
-
- Expert
Nisam nista uspeo da nabavim.Posto sam iz Novog Sada kontaktirao ORBIT nemaju registrovao sam se u ASWO ali nikako da udjem u deo (elektronske komponente)ne mogu da otvorim,da vidim dali nesto imaju.Ovlasceni servis iz Beograda nema takav trafo a ni takvu invertersku plocicu vec neku slicnu gde treba dodati jos neki sklop ili tranzistor(ako bi ugradio samo inverter.plocu radilo bi kontra, kad se ugasi onda bi sijale lampe). Cena 2550.din+PTT +prepravka koliko to naplatiti vlasniku?Da ne duzim AKO NEKO IMA SLICAN TRAFO kakav bi mogao da radi u ovom tv molio bih da mi javi.Nabavio sam vec jedan trafo sekudari odgovaraju ali primari su medjusobno (oba)spojeni Sva 4 izvoda primara medusobno kao u kratkom spoju,dok na originalnom prim.su medjusobno razdvojeni kako se vidi na slici.Pozdrav!
-
- Expert
OK Ivice, dali si mislio da razdvojim prim.namotaje na ovom sto sam nabavio sto su mu oba medjusobno spojena?To sam nameravao da uradim ali sam neiskusan.EVO skice i slike tog trafoa sto sam nabavio mnogo je veci od origin. pa ako mislis da bi taj mogao ako bi mu razdvojio prim.namotaje onda bi taj morao kontra montirati da pinovi budu gore te bi ih zicom povezao za board.Trafo je nov, ima samo br.20202 i nista vise platio sam ga 2Eur.Pozdrav.
-
- Expert
Razdvojio sam primare montirao invert.trafo sa slike, sa pinovima ka gore i spojio ga sa zicama na PCB.Probao sam da experimentisem sa povezivanjem ali bez uspeha.Nece da upali lampe.Sada kod prvog startanja na momenat preko panela koji nije osvetljen izbaci QUADRO pa taj logo nestane nema ne pale se lampe,posle 10tak sec dodje ton moze se pojacavati i smanj. kao i promena kanala.Izgleda da je jos nesto neispravno na toj plocici.Napon na levom fetu (do elektrolita)ME12NO4 na G:0V D:13,4V S:0V a na ovom do cipa ME12P04 imam na G:13,4 D:0V S:13,4V !?.Te napone sam imao i kada je na poloci bio original trafo kojem je jedan sec.neispravan.Kako da proverim imaju li fetovi pobudu,njih sam merio zalemljene ali me bune ovi naponi na njima(G i S 13,4V!)Na konektoru 5 pinova GND:0V,ENA:0,2V,ADJ: 4,3V, VIN:13,4V i VIN:13,4V.Pozdrav.
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
Pozdrav
Da bi resio dilemu u vezi jos nekog kvara,povezi mu univerzalni inverter i resices problem.To je vec bio predlog kolege Ivice i kolege GP ELECTRONIC.
Ispitaj neonke uz pomoc invertera sa nekog lcd monitora.Mozda je neka od neonki u kvaru,ili obe.
Da bi resio dilemu u vezi jos nekog kvara,povezi mu univerzalni inverter i resices problem.To je vec bio predlog kolege Ivice i kolege GP ELECTRONIC.
Ispitaj neonke uz pomoc invertera sa nekog lcd monitora.Mozda je neka od neonki u kvaru,ili obe.
-
- Expert
Pozdrav kolegama.Dilema je razresena pozajmio sam od kolege inverter plocicu od nekog monitora da ispitam lampe, sve 4 lampe su ispravne.Treba da ugradim univerzalnu invert.plocu za 4 lampe 24inch.U Orbitu i Sprintu nemaju,iz pretrrage kataloga u Aswo nisam nasao adekvatnu zamenu.Gde jos da trazim?Svaka informacija dobrodosla.
-
- Super Moderator
http://www.avs.rs/prodajni_program/elektronika.php cena 950din (ili 8€)
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
HVALA tvzmaj.Rekli su da ih zovem u `13h kada im dolazi serviser(neznaju dali je 12v ili 24v)meni treba od 12v.Pa da to privedemo kraju.Ako nije problem vidim da na tom njihovom ima 6 pinova konektor a kod mene ima 5 pinova1.GND. to je masa.2.ENA? 3.ADJ ? 4.VIN tu imam + 13,4v i 5.VIN isto +13,4v.Ne znam staje ENA i ADJ? na ena sam izmerio 0,3v na adj 4,4v.
-
- Expert
Zavao avs i bas mi se ne da imali su i 12 i 24v ali nazalost trenutno nemaju.
-
- Super Moderator
Ima ga i proelectronic, ali cena je 2x
http://www.proelectronic.rs/INVERTOR-ZA ... -10065.htm#
Pitaj ovde. Znam da je njegovu robu Sorin prodavao dosta jeftino. Ne znam da li Sorin radi jos uvek, i kod njega su ti univerzalni bili dosta jeftini.
http://www.linkel.rs/katalog/mre
http://www.proelectronic.rs/INVERTOR-ZA ... -10065.htm#
Pitaj ovde. Znam da je njegovu robu Sorin prodavao dosta jeftino. Ne znam da li Sorin radi jos uvek, i kod njega su ti univerzalni bili dosta jeftini.
http://www.linkel.rs/katalog/mre
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Tv Zmajcino bice u avs za 2 dana cekacu njihov je od 15-25inch.Nasao sam neke od 15-22 inch mislim da nebi dugo izdrzali.Pozdrav
Zadnja izmjena: milenko, dana/u 25 ruj 2016 22:18, ukupno mijenjano 1 put.