Producer/Telefunken
Model No/Oznake modela -t48fx265dlbpos
Chassis/Model šasije -
Main board/
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Power supply - VESTEL 171PS12
Opis kvara
Popravljeno napajanje i nakon toga tv se normalno pali ali ima lagano iskrenje u obliku crtica po ekranu kada se tv upali do kraja . Najviše se vidi na ekranu kada je input nekorišten, kada jepozadina tamna i kada napiše da nema ništa na inputu. Onda rubovi status bara kao da iskre crtice .
[RIJEŠENO] Telefunken t48fx265dlbpos
-
- Expert
Da li si proverio sve elektrolite na smpsu? Liči mi da neki neki ne pegla dobro struju zato se i javljaju te crtice...
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
ja bih probao sa drugim napajanjem... da li se grije čip u mreži..ne znamo što ste popravljali na napajanju... možda mali plavi blok kondenzator između D i S na tranzistoru..pa "šprica" visoke frekvencije koje su hiperponirane u napajanju...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Stariji član
Promijenio sam tranzistor FQD13N10LTM i elektrolit od 56Uf 160V . Onda je napajanje prordilo . Tada se pokazalo iskrenje , Dodatno sam još našao elektrolit od 1000uf 50v koji je ispod 900uf . Čekam da dođe pa promijenim,
-
- Stariji član
Tranzistor je bio u kratkom spoju , i kodenzator je pokazivao neki divlji kapacitet. Nisam gledao taj blok kondenzator . Pogledam pa javim.
-
- Stariji član
Hvlala svima na pomoći. Kvar oko iskrenja je bio flat kabal koji nije dobro pritisnuo osigurač konektora.