TV Quadro led 32bn41

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
ivanvrkic
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Pozdrav svima, nisam neki znalac al imam pokvarenii TV
Marka: Quatro led 32bn41
Opis kvara: Ne radi , jedino šta radi je "stand-by" lampica koja blica kad ga upalim na daljinski , bacio sam oko unutra na kondenzatore pare mi se ok , rekao mi susid da je otišla neka dioda, ne znam na koju misli. I neznam koliko je virovat susjedu :D

Izvinjavam se , nisam vidio ovo za tablicu.

Producer/Proizvođač - Vestel Quatro
Model No/Oznake modela - LED-32BN41
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17MB82S
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)- 17IPS11
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Ne prikazuje sliku , "signalna / stand by " led dioda s prednje strane svjetli normalno , zvuk: neznam, nisam ga uspio dobit, nemogu rec da ga nema.
Poduzete radnje; na napajackoj ploci pogledani kondenzatori ( pare se ok ) i pogledane diode
ivanvrkic
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 10 tra 2020 22:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: Postavljena tabela
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Ne može tako,postoje pravila foruma o postavljanju tema a prema tome što ste opisali u vezi Vas i Susjeda ja bi vam preporućio da Tv odnesete u najbliži vam servis ako vam to dozvoljava situacija sa pandemijom.

viewtopic.php?f=2&t=2164
Radovi
Expert
Expert
Po postavljenim pitanjima bih rekao da uopste nisi serviser nego da ocekujes besplatnu popravku preko foruma....
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
ivanvrkic
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Nisam serviser, student sam elektrotehnike ali imam slabo prakse u elektronici. Dobio sam ovaj tv (od susida ) i palo mi je napamet da probam popravit. Malo i naucit o tome mi je bitnije nego TV kojeg ne gledam :)
Zoki
Expert
Expert
Barem znaš teoriju a praksu ćeš dobit vremenom.
Znaš odkud krenut.
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
hajdemo pomoći-budućem kolegi.. za početak ispuni tabelu kako je Jimmy naveo mada vjerujem da ti je na tv otišla pozadinska rasvjeta- led diode...
Zadnja izmjena: ursuss, dana/u 04 tra 2020 21:22, ukupno mijenjano 1 put.
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
ivanvrkic
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Izvinjavam se , nisam vidio ovo za tablicu.

Producer/Proizvođač - Vestel Quatro
Model No/Oznake modela - LED-32BN41
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17MB82S
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)- 17IPS11
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Ne prikazuje sliku , "signalna / stand by " led dioda s prednje strane svjetli normalno , zvuk: neznam, nisam ga uspio dobit, nemogu rec da ga nema.
Poduzete radnje; na napajackoj ploci pogledani kondenzatori ( pare se ok ) i pogledane diode
Ubleha
Stariji član
Stariji član
Pokušaj s nekom jačom baterijskom lampom svijetliti u ekran i vidjeti nazire li se neka slika, najbolje da stisneš tipku Menu i provjeriš na opisani način da li se vidi.
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
Baš tako kako ti je Ubleha napisao... ako imaš u pozadini prikaz ( možda je prebačeno na hdmi...scart...usb.. onda nemaš nikakav tonski signal...) nemaš led rasvjetu... slijedeći korak je mjerenje napona za led rasvjetu:- u trenutku startanja tv-a ..napon za diode na diodi sa gornje lijeve strane naraste cca 30-70 V, a ako pada ( vjerojatno..) onda ti ne valjaju led diode za rasvjetu u ekranu pa slijedi pipljavi posao...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
nisavici
Expert
Expert
Da li na led dzek ima tri ili dve žice? Ako ima tri možeš odlemiti jedan jumper ispod konektora za led i tv će raditi još dugo tako
Radovi
Expert
Expert
Na 32inca nema 3 zice
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
nisavici
Expert
Expert
Ok, to sam radio na jednom 40 incha vox vestel
Zoki
Expert
Expert
Ima kod mene su NOVI INŽINJERI sa novim nazivma "Napajač" i "LED LAMPICA" blaženi hrvatski.
Nemojte se ljutit ali ovi nazivi nemaju veze s mozgom.
Moramo pisati i da nas svi razumiju bez obzira odakle su.
Struka je struka.
ivanvrkic
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Uspio sam TV prebacit na antenski mod , i dobio sam zvuk, zvuka ima.
Ubleha je napisao/la:Pokušaj s nekom jačom baterijskom lampom svijetliti u ekran i vidjeti nazire li se neka slika, najbolje da stisneš tipku Menu i provjeriš na opisani način da li se vidi.
, nisam primjetio da se nadzire.
ursuss je napisao/la:Baš tako kako ti je Ubleha napisao... ako imaš u pozadini prikaz ( možda je prebačeno na hdmi...scart...usb.. onda nemaš nikakav tonski signal...) nemaš led rasvjetu... slijedeći korak je mjerenje napona za led rasvjetu:- u trenutku startanja tv-a ..napon za diode na diodi sa gornje lijeve strane naraste cca 30-70 V, a ako pada ( vjerojatno..) onda ti ne valjaju led diode za rasvjetu u ekranu pa slijedi pipljavi posao...
, napon se krece od 28 V do 30 V
nisavici je napisao/la:Da li na led dzek ima tri ili dve žice? Ako ima tri možeš odlemiti jedan jumper ispod konektora za led i tv će raditi još dugo tako
, ima 2 zice.
Ubleha
Stariji član
Stariji član
Moraš jakom svjetlošću osvijetlit ekran i slika se mora nazirati, mislim da je problem pozadinsko svjetlo ( i susjed je tako nekako nagovijestio) a može biti i t-con a onda je to već drugi problem.Moraš biti siguran da se ne nazire slika.
nisavici
Expert
Expert
Ma diode sigurno, moraš rasturiti kompletno tv i proveriti diode, ako nemaš tester moraćeš jednu po jednu unimerom ili baterijom od 3v,samo je pipavo I ako nemaš iskustva možeš lako slomiti panel. Imaš tutorijale na yt pa pogledaj.
dragan_ru
Expert
Expert
nemoj da zuris,najvaznije je da izvrsis tacnu konstataciju...da ne zuris pa da panel slomis...kao sto je kolega ursus vec objasnio... samo da dodam najvaznije je da napon meris odmah po ukljucenju tv-a(stavis minus pol na masu a plus pol na diodu desnom rukom, u levoj ruci drzis daljinski i onda startas tv) ako napon u momentu ukljucenja bude oko 70v i pocne da pada do nekih 30v onda su 100% diode,ali ako je napon konstantno kao sto ti kazes 28-30v.moze biti da ne valja drajver led dioda...zato je vazno da izvrsis tacnu konstataciju da ne zuris,da ne otvaras panel,pa da ga slomis ili da otkines flet (skalpel ne koristi ni slucajno) pa kad to uradis isto tako cemo ti lepo objasniti kako dalje...pozdrav
milan 1
Expert
Expert
Nisam serviser, ali ako nešto znam o nečemu rado ću pomoći i to činim. Tako često ne, kao mnogi drugi kojima je to posao i izvor prihoda a imaju puno znanja. prenesite ta znanja na mlade nećete to odnijeti sa ovog svijeta. Radim u firmi gdje su skrivali svoje znanje da drugi ne bi nešto naučili i probili se na ljestvici više od njih. sramotno,zar ne?
Jedna pogreška da li je qoadro ili quatro ne bi trebala da napravi smutnju jer je upisana i mb. i smps pa oni koji su pisali znaju o kakvom tv-u se radi. Prijatelju ne gubi nadu ovijek će biti onih koji će pomoći.
Meni su pomagali iako sam bio tvrd za neke stvari, ponekad neznalica . iako imam 62 godine još uvijek želim nešto novo naučiti a možda i nekome pomoći.
Dečki nemojte mu oduzeti volju za napretkom i učenjem.Niko se nije rodio naučen i zato mu treba pomoći.
toliko od mene. lp. Milan iz Rijeke.
abaz6
Expert
Expert
dj.mr.schultz
Expert
Expert
Evo od kolege abaz na jednom mestu nemam pojma zašto komplikujete ? :shock:

http://www.mediafire.com/file/17xm6tuy6 ... 0.rar/file
Nisam ginekolog ali mogu pogledati...