Ves masina FAR LF58PP17W

Forum za servisiranje bele tehnike
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Pozdrav drustvo :)
Zanima me nesto vise u vezi modela ove masine FAR LF58PP17W ,sta je unutra kako pere ,ja nisam nikad cuo za tu marku.
Masina je na putu ka vamo rodjaci iz austrije salju mojoj tasti koja je starija zena i neume bas sa koplikovanim uredjajima, ujedno im je visak i kazu da su primetili da ne zagreva vodu, zato su je menjali,inace radi vrti pere izbacuje vodu radi centrifuga.....pa da vidim da l se vredi sigrati sa njom (isplativost popravke)
https://www.promobutler.be/fr/appareils ... 7w-4777141
milan 1
Expert
Expert
Prvo ispitaj grijač. Istrument u ruke i premjeri da li dolazi pod napon kad je vrijeme grijanja.ako je napon prisutan mijenjaj ga.pozz.
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Hvala Milane :) na odgovoru ,sutra kad stigne pogledacu prvo grejac,kolko treba da bude vrednost 20-30 oma jel ?
i ntc temp senzor
milan 1
Expert
Expert
Da. To je otprilike vrijednost . Možeš ga i raskačiti pa na prazno priključiti na napon ali vrlo kratko sekundu dvije. Bar će otpasti malo kamenca ako je ispravan.
Pozz.
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Evo da javim rezultat,masina stigla,i prvo sto sam uradio otvorio da vidim filter i u unutra je bila zaglavljena neka krpa ,ocistio opro....
Premerio grejac ima 28 oma nije probio prema masi znaci ispravan,ali onaj ntc senzor temperature nije pokazao nikakav otpor na instrumentu.(to mi malo cudno )gledajuci karakteristike nekih slicnih pise da je 12-13 kilooma,ovde nista . Promrdao sam stopice konektor i vrati na mesto. Ukljucio masinu i zagreva vodu bez problema.Sad me brine taj senzor da li radi pravilno.....?
micafrigo
na kom opsegu ti je bio Om metar i dali je iskljucila grejanje na tempraturi na kojoj si postavio programator,npr60*
ne stavljaj na istu vagu umnu i knjsku snagu
micafrigo
na kom opsegu ti je bio Om metarkada si meri sondu, i dali je iskljucila grjanje na programu na kome si probao grejane???
ne stavljaj na istu vagu umnu i knjsku snagu
milan 1
Expert
Expert
Na grijač postavi žarulju. Temperaturu postavi na najnižu. Uključi mašinu da uzme vodu i čekaj da se žarulja isključi. isključenjem žarulje potvrda je da je termostat ispravan. To isto probaj i na višoj temperaturi.
Smanji količinu vode biranjem opcije pola da ti što prije to odradi ako to ima.
Pozz.
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Hvala Milane ,probacu tako pa javim rezultat