Producer/Proizvođač -Grundig
Model No/Oznake modela -42VLC9040S
Chassis/Model šasije -Chassis SX
Main board/Matična ploča -VEV190R-4 V-0
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LC420WUD-SBC1 056F42-LP34
Power supply(SMPS)-FSP361-3F01
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Kontrolna LED svjetli slabije pa malo svjetlije i opet slabije i tako stoji,napajanje radi ne pali inverter nema BLON iz mainboarda,tasteri i daljinski ne reagiraju.Probao sam ubaciti firmware sa stika ali neide jedino ako negdje grijesim. Skinuti firmware otpakiran u folder Target u kojem ima foldere BEKO_BIN_FILES,NAND,script . U folderu BEKO_BIN_FILES su jos folderi PANEL i PANEl-4k u njima sam preimenovao failove panela 420LP34 u panel.bin ostale failove sam obrisao. U folderu SCRIPT ima usb_auto_update.txt i tu sam maknuo # u redku ustar [[panel. Stik ustekan drzim PR+ i palim TV ali nista se ne dogadja. Dal je taj postupak ubacivanja firmwarea ispravan?
Grundig 42VLC9040 chassis SX Firmware
-
- Expert
Koji firmware ste probali?
Da li je V37 DLNA ako ima lan ili V37 NDLNA bez lan ?
Usb sto manji oko 2Gb.Fat 32.U Root direktorijum Target .
Nekada je potrebno malo duze vremena dok ne krene update .
Da li je V37 DLNA ako ima lan ili V37 NDLNA bez lan ?
Usb sto manji oko 2Gb.Fat 32.U Root direktorijum Target .
Nekada je potrebno malo duze vremena dok ne krene update .
-
- Expert
Probao sam sa SX_NDLNA_50_737_3.ZIP i SXGRMR.-.-.F.-.V07.039.00ndlna.rar jer nema LAN, radio sam sa usb 2Gb i Fat32 i u rootu je samo folder Target. Probao sam cca 1min drzati Pr+ ali nikako da krene. Idem probati programirati 25Q16 i 25Q80 mada mislim da nece biti rezultata, svaka ideja dobro dosla.
-
- Expert
Probaj sa dugmetom OK taj postupak
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
-
- Expert
Postupak ide sa dugmetom P+ i treba da krene ucitavanje.Postoji vise verzija softvera za tu sasiju zavisno od panela i samo treba raspakovati na usb a nista ne mijenjati.Uglavnom svaka verzija treba da se pokrene a ako nije odgovarajuca neces imati sliku.Ako nece da krene onda probaj sa par razlicitih stikova ili mb ne valja.Ne vjerujem da ces rijesiti sa mijenjanjem flesa
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
posalji sn xxxxxxx od etikete na poklopcu tv a ili slika ...pa da vidimo koji soft ide na taj tv .
-
- Expert
Probao sam i tipkom OK i zamjenom flesa ali neide.
-
- Expert
ovo je slika poklopca
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
-
- Expert
Ako je mislio na to i to sam probao ali neide
-
- Expert
Prosle zime sam imao slican problem sa SX chassis (Kontrolna LED svjetli slabije pa malo svjetlije i opet slabije i tako stoji),kojeg sam resio bas sa ovim sa fanzo foruma!bada je napisao/la:Kolega @ANDI je mislio na ovo.
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=298448#p298448
Kolega @robert vidi sta pise u stavci 1.
1.UGASITE TV I ISKLJUCITE GA IZ UTICNICE Prvo sam dobro fenom zagrejao MB, i TV sam potom uspeo startovati!
Ostavio sam ga da radi i radio je ceo dan bez problema,cak sam ga povremeno daljincem palio i gasio i sve OK ali:Kada je TV bio iskljucen duze vreme,nekoliko casova ili preko noci,sutradan isto samo sija plava lampica i nece da startuje!!
E onda sam ponovo fenom zagrejao MB,TV ustartovao i onda sam ga odmah ugasio i postupio sve po redu od 1. do 9.kako pise kolega sa tog foruma!
Zadnja izmjena: milenko, dana/u 15 stu 2019 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
kolega ako znas njemacki evo adresa gde mozes puno stvari oko grundiga da nadjis ..https://forum.iwenzo.de/grundig-service ... 61847.html ili trazi od Tommyx da ti pomogne. na istom forumu.