Producer/Proizvođač - PHILIPS
Model No/Oznake modela - 32PFL7665H/12
Chassis/Model šasije - Q552.1E LA
Main board/Matična ploča - EH 023.1 PL5.D 5049117
LVDS/TCON - je na MAIN-u sa chipom: LG TL2429MC
MCU/Procesor - ispod hladnjaka
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - NAND04GW382DNS
Audio/Ton - TPA3123D2
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - LC320EUH-SCA2
Power supply(SMPS)- DPS-199DP-1
Tuner - TH2603
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Tv donešen iz Nemačke, kad su uključili imao pozadinsko osvetljenje ali je ekran bio sa "stubovima" (COF ili TCON problem), posle mesec dana opet su uključili za probu a sad već nema ni pozadinsko osvetljenje, donešeno meni ja uključim ispred vlasnika i opet došao pozadinsko osvetljenje i stubovi polako se pojavljuju.
Sad kad hoću da popravljam opet nema pozadinskog osvetljenja 3 puta blicne pozadinsko osvetljenje, upali se sa strane spolja neke RGB led trake, pa posle daje sliku i ton a i reaguje i na daljinski, možda je to ambilight (nisam siguran) čitajući ovde forume pa to spominjaju,
Redovna slika dolazi na pola ekrana ako od dva fletkabla otkačim jednu ali pozadisko osvetljenje ni dalje nema.
Otvorio sam panel , osvetljenje je sa edge led-ovima izvođene su žice na svaki 15komada led dioda. Sa mojim primitivnom led testerom sve led diode svetle, moguće da struja za neke led diode razlikuju pa zato isključi ga integralac.
Integralac mu je DDA003A nisam našao nigde na netu kako treba isključiti protect, našao sam da na nožici pin17 (FAULT pin ) treba da bude napon 9V kad je dobar 0V ako ima grešku, a kod mene je to dobar (9.19V), napajanje ispravan, led transformatori ohmski jednaki, BLON (BackLight ON )napon od procesora ima 3.3V.
Pitanje: kako dam nateram televizora da uključi pozadisko osvetljenje.
[ODUSTAO] Philips 32PFL7665H/12 nema pozadinsko osvetljenje
-
- Expert
[ODUSTAO]
Verovatno je u pitanju Edge LED koji treba da ima struju 300mA±5mA, ako prelazi ta ±5mA isključi ga zaštita.
Pošto bi ovaj TV išao za dalju prodaju neisplati se menjati led trake koji su 50eur+rad i još nema ni daljinski...
Verovatno je u pitanju Edge LED koji treba da ima struju 300mA±5mA, ako prelazi ta ±5mA isključi ga zaštita.
Pošto bi ovaj TV išao za dalju prodaju neisplati se menjati led trake koji su 50eur+rad i još nema ni daljinski...