industrijska masina za pranje PROMATIC-problem centrifuga

Forum za servisiranje bele tehnike
milenko
Expert
Expert
Velika masina za pranje PROMATIC TIP-PROWASHER PRO TV-90-s PROBLEM-CENTRIFUGA na programu 12 danju pocne da radi i posle 15 sec.iskljucuje,dok nocu radi perfektno(kako navodi vlasnik).Pada na um da je zbog napona mreze,medjutim iz elektrodistribucije su bili i instalirali digi.voltmetar 24h 2-3 dana i napon je 226 V danju a nocu 228V.Ja sam bio po danu kada nece da centrifugira pocne pa izbaci zastita i pri tom izmerio 226-227V.Misljenja sam da tu nije problem u naponu vec nesto oko frekventnog regulatora,jer je serviser iz SVEDSKE( po recima rukovaoca masinom) povisio vrednost sa 60 na 75 na displeju verovatno o/min.Regulator je YASKAWA VARISPEED 616PC5 DIGITAL OPERATOR JVOP-131.Molim kolege za pomoc sta bi moglo praviti taj problem i ako je u pitanju regulator kako da ga podesim ?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Pozdrav
Nocu radi a danju nece.Napon je stabilan i danju i nocu.Mozda ima neke veze sa pritiskom vode,ili ima neki senzor koji reaguje na svetlost.Zamraciti prostoriju i probati je danju u mraku.Nisam strucnjak za to ali sve u vezi sa vasim objasnjenjem kvara,ja bi to tako testirao :)
Prema postavljenim podacima za model,na netu nisam nista mogao naci.Mozda se u medjuvremenu javi neki strucnjak za te masine pa ce nam to na tenane objasniti.
milenko
Expert
Expert
Masina se nalazi u podrumu gde je lose dnevno svetlo i danju koriste rasvetu a i pritisak vode je dobar a za taj program 12 centrifuga, tu je pumpa vec izbacila vodu i centrifuga je u stvari cedjenje viska vode iz stvari koje su oprane u bubnju.Na netu sam nasao kad upisem VARISPEED 616PC5 neka objasnjenja ali ne za ovaj problem,t.j.kako da podesim da na tom 12.tom programu bude vrednost 60 dok je taj serviser nije podesio na 75.Kliko sam razumeo valjda je to uradio da se bolje iscedi.Nebih nista da eksperimentishem dok od nekoga ne dobijem neku sugestiju da ne bude jos veci problem.Ovo da nocu radi OK su slucajno otkrili(mada je veoma cudno).Moracu i ja tamo otici po noci kada budu radili jer ovo sto sam do sada pisao je na osnovu njihove price-kazu nocu je napon 228-230v,nalaze se u blizini trafo stanice.Kao da ju je ALFRED HITCKOk pravio.
milenko
Expert
Expert
Ima li neko da zna kalo da vratim sa 75 na 60 vrednost na tom regulatoru Yaskava VARISHPEED 616PC5? Mislim da je tu problem jer od kada je taj svedjanin to promenio od tada se to desava a nemaju nikakav kontakt sa tim serviserom nikakvu dokumentaciju/uputstvo o radu te mashine (sto je veoma cudno).
zooe
Expert
Expert
moze pomoci
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
milenko
Expert
Expert
Hvala zooe.Napredujemo polako,i ja sam nesto slicno izgooglao jos uvek se ne snalazim (suvise sam oprezan a dosta komplikovano)kako da za pocetak vratim parametar sa 75 na 60 kako je bilo a da ne promenim nesto drugo pa da ne bude veci problem nego sto je sada.
milenko
Expert
Expert
Da se dopunim TO je TAJ bas takav frekventni regulator kao na slici treba sad proucavati kako se rukuje njime.
dell
Expert
Expert
nedaj se!!!!!!!!!!!!
imenjak jos nije ozdravio ,nema ga na internetu ...
tako i slavko....