Candy GO 1682 D smd otpor vrednost
-
- Expert
Kolega serviser bele tehnike doneo mi elektroniku od gore pomenute mašine sa dijagnozom da motor vrti samo u jednu stranu i ne radi grejač. Merenjem utvrđeno da jedan od relea za motor ne radi dobro tj. zalepio je u mirnom stanju. Zamenio sam mu taj rele i kad je kolega postavio ploču na mašinu ispostavilo se da sad motor ne radi uopšte. Tražio sam da mi sada donese komplet elektroniku sa motorom. Postavio sam na špulne relea za motor ledice i kad sam startovao centrifugu ispostavilo se da sva tri relea dolaze pod napon ali motor ne kreće, vratio sam stari (neispravni) rele i motor je počeo da radi na jednu starnu. Pošto se relea uključuju sa male pločice skinuo sam malu pločicu i utvrdio da je pregoreo jedan smd otpor(na slici obeležen strelicom) za koji mi treba vrednost i levo od njega jedan smd tranzistor sa oznakom 3Bs ja sam stavio K3B trebalo bi da je to to.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Zaboravih da napišem da je procesor ATMEGA644PV 10AU sa memorijom 24C02 i motor ima 9 izvoda i ima pločicu sa grecom za motor.
-
- Expert
Izvinjavam se što pitam ali zar 223 nije na pločici sa ATMEGA32?
-
- Expert
evo slika ploce kazi ako treba jos nesto
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Da,da ovo je pločica sa Atmega32 a moja pločica je sa Atmega644 i postoji velika verovatnoća da je u pitanju otpor od 100 ohma, ali dobro bimi došla potvrda.
-
- Expert
Hvala na potvrdi, zamenio sam komponente i povezao motor sa elektronikom i pustio centrifugu. Program je odradio do kraja ali kad je kolega odneo i to namontirao na masinu kaže da ne radi apsolutno ništa pa me buni da li sme nabaviti novu ploču ili se možda kvar krije negde drugde.