SENZORI PARKIRANJA
-
- Expert
Potreban savet-shema, oko povezivanja senzora parkiranja 4 prednja i 4 pozadi na JETTI- MK-5.Pretpostavljam da zadnja idu na rikverc prekidač,(nisam siguran) ali za prednje nemam ideju kako to uraditi. 

-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Ja sam sebi uradio na sledeci nacim.
Elektroniku senzora sam ugradio u gepek ispod bocne plastike. Imalo je dosta prostora.
Za voznju unazad povezao sam na sijalicu od rikverc svetla. Cim ubacis u rikverc, sijalica se pali, elektronika dobija napajanje i senzori mjeri daljinu.
Za voznju unaprijed, povezao sam na stop svjetla. Senzori rade samo kad taknem kocnicu. U praksi to izgleda ovako. Primices se lagano vozilu koje je parkirano ispred, senzori ne rade, i kad ti se ucini da si suvise blizu, pritisnes blago kocnicu, senzori prorade i na displeju ti pise koliko si blizu drugom vozilu.
Elektroniku senzora sam ugradio u gepek ispod bocne plastike. Imalo je dosta prostora.
Za voznju unazad povezao sam na sijalicu od rikverc svetla. Cim ubacis u rikverc, sijalica se pali, elektronika dobija napajanje i senzori mjeri daljinu.
Za voznju unaprijed, povezao sam na stop svjetla. Senzori rade samo kad taknem kocnicu. U praksi to izgleda ovako. Primices se lagano vozilu koje je parkirano ispred, senzori ne rade, i kad ti se ucini da si suvise blizu, pritisnes blago kocnicu, senzori prorade i na displeju ti pise koliko si blizu drugom vozilu.
Alexa
-
- Expert
Hvala Alexa!Dosta dobro rešenje.To mi je za druga pa ću mu preneti tvoju sugestiju.Zanima me šta se dešava kad u normalnoj vožnji na putu moraš da prikočiš?
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Nista se ne desava strasno. Senzor dobije napajanje, ukljuci se ali cuti jer ispred njega nema nista.milenko je napisao/la:...šta se dešava kad u normalnoj vožnji na putu moraš da prikočiš?
Alexa