Da li je neko rasturao ovaj potenciometar? Zaliven je, nije predvidjen da se otvara a rekao bih da moze da se razvali. Mozda ima neka fora da se iglom ubrizga contact spray?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Otvorio sam ga. Mikroskopskom kamerom teško može da se uslika jer je crna podloga. Vide se sitni tragovi na mikroskop ali se ne osećaju na dodir i ne vide golim okom. Malo sam pročešljao ove metalne četkice da bi promašile postojeće tragove. Sklopio sam ga pa kad dođe vlasnik iz Francuske probaćemo. Za sada je stavio neku sa autootpada ali nije ni ona perfektna. Ova mu je razvalila držače motora koliko je prekidala.
Postaviću još slika kasnije.
A.A.
Ono jeste da je ovde najsumnjivije, ali se tesim da tu ne prekida jer se zalio da poludi samo po sredini gasa, sto me navodi da sem kliznih kontakta nema drugi problem. Vratio se vlasnik i verovatno da cemo sutra isprobati.
Potenciometar11.jpg
A ovi klizaci su ostri na vrhovima i kao kad grebu po ploci umesto da klize. Izgleda da su na vrhu bili zakrivljeni, i da se ta krivina osmirglala pa su ostali samo ostri vrhovi. Malo sam ih ispolirao po vrhovima.
Potenciometar2.jpg
A.A.
Radila je dobro skoro mesec dana, a posto vozi mnogo to je nesto blizu 3.000km. I sa otpada ne traju dugo jer su i one potrosene tako da bi valjalo naci kvalitetno resenje. Probacu ovih dana opet nesto sa klizacima pa izvestim za mesec,dva.
A.A.