DC/AC naponski petvarac 24/230 V
Model : DO CFAT19013
inside PWM controler SDC7500
Problem : Imam na desetke ovakvih aparata , uglavnom problem je sto je napon u praznom hodu i napon pod minimalnim opterecenjem razlicit u skoto 50 volti .
Treba pogoniti pisac a sam pisac se nece upaliti ako mu je napon manji od 205 volti .Ako unutanjim trimerom nastimam izlazni napon u mirovanju 205 v pri opterecenju imam 270 volti sto je previse i za pisac i ostale aparate spojene na pretvarac .
Promjenjeni svi kondezatori , premjereni svi tranzistori , mjenjan PWM c SDC7500 kao i optokopler .Moze li iko pomoci sa savjetom ili shemom , bio bih zadovoljan . Stranka me pritiska sa terminom a ja nikako da nadjem sto je kvar .
Prilazem par fotografija
DC/AC naponski pretvarac ne regulira izlazni napon
-
- Stariji član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Imas li ispravan ovaj pretvarac da vidis kako se on ponasa. Postoji mogucnost da je greska i u mjerenju napona. Ne vrerujem da je ovo sinusni pretvarac. Kakvim instrumentom mjeris napon na izlazu.
Kakav je potrosac koji kacis na pretvaras. Sama rijec pisac mi nista ne znaci. Ima li kakav model.
Kakav je potrosac koji kacis na pretvaras. Sama rijec pisac mi nista ne znaci. Ima li kakav model.
Alexa
-
- Super Moderator
To sto ti Alexa kaze... inace svi klasicni instrumenti mere tacno na na 50Hz...
Da budes siguran... meri sa digitalcem koji je True RMS ili sa osciloskopom.
Da budes siguran... meri sa digitalcem koji je True RMS ili sa osciloskopom.
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Stariji član
Mjerim sa Fluke 12 a osciloskopom nisam mjerio . Printer je Bixolon SRP 150. Unutra je zatvoreni naponski pretvarac sa 220/12 . Ne bitan .
Kad je pretvarac nov nema razlike izmejdu napona u praznom hodu i kad je pod opterecenjem.
Kad je pretvarac nov nema razlike izmejdu napona u praznom hodu i kad je pod opterecenjem.
-
- Super Moderator
Prepisi oznake sa ploce da probamo da nadjemo semu po ploci.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Nešto te u povratnoj vezi laže pogledaj šta dolazi na nožicu tri i vidi da tu nešto nije kako treba. pozzzzzzzzzzzzz