Masina se upali podesi se program startuje lampica ali se dalje nista ne desava. Plocu mi je doneo drugar koji popravlja belu tehniku a ja elektroniku. Koliko sam uspeo da nadjem na netu radi se o Vestel ploci tipa R na kojoj postoji EPS(nivo vode) konektor X13. Posto sam plocu prikacio na napon i startovao centrifugu bravica privuce i startuje pumpa ali dalje ne ide pa rekoh da mi donese EPS ali kad mi donese bese to obican hidrostat sa mirnim,radnim kontaktima i prelivom a ja ne vidim gde se to kaci. Ako neko ima za ovu masinu plan konektora neka posalje.
Vestel 32017398
Vox WM 552 ne pokrece se
-
- Super Moderator
Da li i njemu zakljuca bravica kad je probao? Tesko da ces je na stolu testirati, trebace ti i motor, grejac, ntc.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Sto kaze stari tvzmaj,uslov ti je bravica i NTC da bi mogla da ti proradi ploca i na biracu programa da vidis da li bira programe........to su Vestelove ploce sa NEC-ovim kontrolerima,tu drug moj nema upisa a vrlo cesta greska sam program kontrolera........
-
- Expert
Imam ja na stolu i motor i bravicu i ntc ali nece da krene recimo u centrifugu pa posto gorenje ima uslov za centrifugu mirni sa hidrostata mislio sam da je to i ovde ali posto sema pokazuje EPS zamolih ga da donese medjutim ispostavilo se da je obican hidrostat a ja nisam znao gde se uklemava, medjutim juce pri testiranju poce da pali ledicu za ktaj programa i da pali i gasi pumpu a ledicu end pali na svakom programu pa sam pomislio da je do procesora mada ima stabilonih 5VDC i kvarc mu stabilno osciluje, ali sam saznao da je drugar koji je doneo plocu nesto sam cackao oko bravice tj premmoscavao.
-
- Expert
Program drug moj je problem......tu nema mogucnosti iscitavanja,bar ja nisam uspeo......pogledaj da li neko poseduje program po forumima,pa u blanko kontroler upisi...u ROM je upisana greska i ne gubi vreme,ili nov kontroler ili nova ploca..