Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -UE40F6270ss
Chassis/Model šasije -85A
Main board/Matična ploča -BN41-01958a
LVDS/TCON -BN-41-01938
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -CY-HF400BGLV
Power supply(SMPS)-BN44-00616a
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Radi se o Smart Led TV Samsung, donet zbog nemogućnost startovanja, prilikom uključenja ledovka blinka 5.puta i tako u nedogled.
Nakon merenja na mežnoj ploči utvrdio sam da je problem u pozadinskojm svetlu, rastavio panel i imedju 91 diode, jedna je bila u prekidu na drugom štapu.
Snimljeno stanje ostalih dioda konstatovao da su sve u granicama normale, zamenuo sam neispravnu i sada se dešava da u momentu startovanja sve diode na secund blinku i Tv se vrati u flešovanju isto 5.puta, nakon toga ponovo trepne i sve se ponavlja dok se Tv ne isključi.
Naponi koje sam mogao da izmerim su u grnicama normale, tv reaguje na daljinski.
Na mržnoj ploči se nalazi IC kolo led driver SLC5012 equviv.MAP3312A odgovorno za paljenje led traka i kontrolu struje, sumnjam da je Ic kolo oštećeno, ali nemogu naći nigde
kako bih mogao isključiti zaštitu na kratko da bih mogao biti siguran dali je problem do kola ili nešto drugo.
Molio bih kolege ako neko ima bilo kakav predlog puno bih mi pomogao, jer mržnu ploču koliko vidim nema je na Net-u...
Zahvaljujem... pozd..
LED TV SAMSUNG UE40F6270SS
-
- Super Moderator
Kad ga rastavim, prvo prespojim diodu i probam ga tako. Posle toga mogu da skidam stapove ili radim bilo sta drugo.
Jel si skidao LED trake?
Ja bih rekao da se negde pojavio prelazni otpor ili jos neka dioda ne valja. Tu ti nas savet ne moze puno pomoci. Probaj da testiras trake svaku za sebe sa spoljnim napajanjem. Nije lako sa 90dioda na stolu
Jel si skidao LED trake?
Ja bih rekao da se negde pojavio prelazni otpor ili jos neka dioda ne valja. Tu ti nas savet ne moze puno pomoci. Probaj da testiras trake svaku za sebe sa spoljnim napajanjem. Nije lako sa 90dioda na stolu

“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Pozdrav za Administratora, ipak sam na kraju utvrdio da je problem do matične ploče, istestirao sam štapove, za svaki štap dao odgovarajuće napajanje, merio struju, eventualni pad napona itd. i na kraju raskačio MB od napajanja i led osveteljenje bez problema radi, probao sam da reprogramiram flesh nije do njega, skinuo hladnjak sa procesora tu sam primetio osetnu razliku kod startanja da temperatura naglo skače..što nebi smelo., a pošto je donet aparat sa opisom u kvaru da led nekoliko puta blinka pokušava da startuje preko releja
koji se svaki put čuje kad dodje do startanja došao sam do zaključka da je i pored led svetla neispravna i matična ploča..Inače daljinska jedinica uredno radi u smislu startovanja i isključivanja aparata.,to me je najviše bunilo da se nisam bacio na matičnu ploču...
Istu sam naručio čekam da stigne pa se čujemo.. Hvala lepo na savetu..Pozd. iz Banata....
koji se svaki put čuje kad dodje do startanja došao sam do zaključka da je i pored led svetla neispravna i matična ploča..Inače daljinska jedinica uredno radi u smislu startovanja i isključivanja aparata.,to me je najviše bunilo da se nisam bacio na matičnu ploču...
Istu sam naručio čekam da stigne pa se čujemo.. Hvala lepo na savetu..Pozd. iz Banata....
-
- Expert
Zamolio bih Administratora da ovaj slučaj stavi pod ,,REŠENO,, zamenjena matična ploča i TV doveden u ispravno stanje..