Philips 32PFL6007K/12

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
munja2
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -32PFL6007K/12
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -QFU2.1E La
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -SUT-RE214Z
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pitanje za majstore...televizor je dosao na popravku sa plavim ekranom,naizmenicno se pali i gasi na par sekundi,svi naponi prisutni na MB ,ima pozadinsko osvetljenje....pored NAND memorije sam nasao dzek koji mi lici na upis,radi se o memoriji MT29F8G08A....da li je neko upisivao program u samu NAND memoriji?Sa indeticnim kvarom imam i LCD Philips 50PFL4208H/12...do sada nisam upisivao NAND memorije za TV.....Na servisnom ulazu za COMPAIR vidim da je UART magistrala TX,RX pa bih probao da preko tog porta ubacim program televizora...da li neko ljudine ima iskustva u ovoj oblasti....Pozdrav za sve moje kolege i drugare
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
nele2222
Expert
Expert
Munjo i nemoj pokusavati ako nisi vec , problem postoji upravo sa NAND flash chipovima na PHILIPSu .
Pozdrav svim ucesnicima
KD electronic
Expert
Expert
Ako imaš čime, probaj preko te magistrale barem isčitati boot log file, možda saznaš nešto više.
Ak je do nanda, bojim se da će trebati zamijeniti matičnu.
munja2
Expert
Expert
Hvala momci na trudu i odgovorima....igrao sam se malko sa tim NAND-om bezuspesno......za sada ;) .......trebao bi mi i odgovarajuci sofver za komunikaciju izmedju PC-ja i same ploce koje sam externo napajao....televizor je jos kod mene,kada zavrsim ove tekuce poslove uzecu jos malko da se igram sa njim...moramo ga ljudi provaliti
boki1979
Expert
Expert
munja2 je napisao/la:moramo ga ljudi provaliti
Sviđa mi se izjava.
mimielk
Evo jučer sam dobio isti takav tv na popravak ali s drugom greškom.Tv neće upaliti i samo blinka crvena led dioda.Prije toga tv teško je startao ali kad je proradio,radio je normalno.Naponi iz mreže svi su normalni.Sumnjam na NAND memoriju i na procesor.Imam kolegu koji radi u Philips servisu i zamolio ga dali možda ima nand memoriju MT29F8G08A sa neke druge ploče.Nažalost nema.Pokušao sam pročitati postojeću sa Elnec BeeProg+ programatorom ali neuspješno.Naime nemam original adapter (ord.no. 70-3081) ali zato imam adaptere i to dva komada kao na slici.
Pinovi ne odgovaraju.Možda ima netko od kolega original adapter pa bi bilo dobro da iscrta kako moraju biti spojeni pinovi od čipa sa adapterom.Tako bi prepravio jedan od svojih adaptera.Original košta 156.00 €.To mi je preskupo s obzirom da ne radim puno(penzioner).Razmišljao sam o kupnji programatora FlashcatUSB Programmer with TSOP48 koji se koristi samo za nand čipove i cjena je prihvatljiva-US $49.99.
https://www.ebay.com.au/itm/FlashcatUSB ... 100623.m-1

Kolega munja2 u tvom Tv-u kao i u mom nand memorija je možda neispravna a možda i nije.Bilo bi dobro kad bi mogli da razmjenimo.Naravno uvjet je da ti pročitaš svoju odnosno ja svoju uz uvjet da prilagodim adapter ili kupim ovaj nand programator.Možda kod mene ne valja procesor ili obrnuto.Sviđa mi se to što si napisao:moramo ga ljudi provaliti.

Pozdrav svim kolegama serviserima.