Producer/Proizvođač -Panasonic
Model No/Oznake modela -TX-P42G30E
Y-SYS Board -TNPA5457
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -riknuli igbt na y-sus TNPA5457 oznake DG301,ima ih na ebay,ali aj vjeruj im šta se krije u plastici.
Zna li netko gdje nabaviti sigurno dobre(link),ili odgovarajuću zamjenu?
Panasonic TX-P42G30E IGBT na y-sus
-
- Expert
https://www.ebay.com/itm/10PCS-Manu-PAN ... SwQBFZqTM7 ovaj npr. kako znati je li to to??
Iz UK https://www.ebay.com/itm/DG301-PANASONI ... xyXDhSgfxi 10x skuplji a najvjerovatnije sa iste trake u Kini,aj budi pametan!!??
Iz UK https://www.ebay.com/itm/DG301-PANASONI ... xyXDhSgfxi 10x skuplji a najvjerovatnije sa iste trake u Kini,aj budi pametan!!??
-
- Expert
Neznam koliko imaš iskustava sa ebayom, ali ovde se ljudi ne zezaju. Imam oko 760 kupnji na ebayu i još mi nisu prodali nešto drugo osim onoga što piše, a inače ionako sve dolazi iz Kine.
-
- Expert
priličnoNeznam koliko imaš iskustava sa ebayom.

[/quote]ali ovde se ljudi ne zezaju.[/quote]šta bi ovo značilo.[/quote]
[/quote]još mi nisu prodali nešto drugo osim onoga što piše[/quote] meni jesu,ali su vratili pare kad sam ih upozorio(da ću im dati loše ocjene,boje se toga ko žive vatre) da to nije ono šta piše u opisu
Ma ne rdi se o tome da uzalud potrošin 20-ak $,nego da još više ne oštetim y-sus modul zbog falših IGBT-ova,zato sam i pitao jel netko već ima iskustva sa narudžbom baš ovih igbt-a sa ebay
-
- Expert
Baš ovih nisam kupovao, inaće rd kupujem kod ASWO, ali ako tamo nešto ne dobijem, kupim na ebay; dosad nisam imao problema.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Expert
Zasto kupujete od kineza ako niste sigurni u njih sta vam tacno prodaju ?
Beli elektronik ima uglavnom sve sta vam treba a uz to je proverena roba jer je i on iz nase branse .
Roba vam stize kurirskom sluzbom i to je to.
http://www.belielektronik.rs/DG3C3010C
Beli elektronik ima uglavnom sve sta vam treba a uz to je proverena roba jer je i on iz nase branse .
Roba vam stize kurirskom sluzbom i to je to.
http://www.belielektronik.rs/DG3C3010C
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
nele2222 da li ti stvarno veruješ u to što si napisao za beli elektronik?
falš robe koliko hoćeš kod njih,ja obično poručim prvo jedan komad da proverim kakva im je roba,pa onda više komada,mada mi se desi da onda tih više komada budu falš najgora moguća kopija kineska,pa onda vraćaj reklamiraj...U prevodu i oni poručuju od istih tih kineza i šalju dalje,pa ko vrati-vrati
falš robe koliko hoćeš kod njih,ja obično poručim prvo jedan komad da proverim kakva im je roba,pa onda više komada,mada mi se desi da onda tih više komada budu falš najgora moguća kopija kineska,pa onda vraćaj reklamiraj...U prevodu i oni poručuju od istih tih kineza i šalju dalje,pa ko vrati-vrati
-
- Expert
Ja licno verujem u to sta napisah za beli elektronik jer poznajem coveka licno.
Ne porucujem ja nikad vise od onoliko koliko mi treba i ne zalim da platim kad i koliko treba za kvalitetan deo...
U sustini svi oni muljaju pa kako se kome zalomi , ali zar nije bolje vracati u Beograd nego u Kinu i to samo Bog zna gde ?
Ne razumem vas uopste , zar nije bolje da nas covek koji se bavi tim poslom zaradi nego tamo neki kinez?
Kinez ce u svakom slucaju zaraditi od ovog naseg i ostalih , ali ljudi na nacin kojim razmisljate unistavate privredu a samim tim i drustvo.
Ne porucujem ja nikad vise od onoliko koliko mi treba i ne zalim da platim kad i koliko treba za kvalitetan deo...
U sustini svi oni muljaju pa kako se kome zalomi , ali zar nije bolje vracati u Beograd nego u Kinu i to samo Bog zna gde ?
Ne razumem vas uopste , zar nije bolje da nas covek koji se bavi tim poslom zaradi nego tamo neki kinez?
Kinez ce u svakom slucaju zaraditi od ovog naseg i ostalih , ali ljudi na nacin kojim razmisljate unistavate privredu a samim tim i drustvo.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Super Moderator
Isto iskustvo imam...nebljusi2 je napisao/la:nele2222 da li ti stvarno veruješ u to što si napisao za beli elektronik?
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
Nego od koga Beli elektronik kupuje,od Japanacanele2222 je napisao/la:Zasto kupujete od kineza ako niste sigurni u njih sta vam tacno prodaju ?
Beli elektronik ima uglavnom sve sta vam treba a uz to je proverena roba
Baš me zanima kojim metodama on provjerava robu?
-
- Super Moderator
Ovaj jeftiniji je Longtime Member, pa bih radije njega izabrao.
Niko na ebay nije bas jeftin. Ovo je na aliexpressu mnogo jeftinije. Ako se secate nekad, isti BU208 je bio 5x jeftiniji kod Rajka nego u MG tako da cena ne znaci kvalitet. U MG su pazarili hobi majstori a ozbiljan serviser je u to vreme u jednoj nabavci trosio minimum 2-3.000dm. Bilo je i tada lose robe, losih procesora ali se vracalo. Sad kupujemo danas za sutra i od svog naseg posla samo kuriri imaju vajde
Niko na ebay nije bas jeftin. Ovo je na aliexpressu mnogo jeftinije. Ako se secate nekad, isti BU208 je bio 5x jeftiniji kod Rajka nego u MG tako da cena ne znaci kvalitet. U MG su pazarili hobi majstori a ozbiljan serviser je u to vreme u jednoj nabavci trosio minimum 2-3.000dm. Bilo je i tada lose robe, losih procesora ali se vracalo. Sad kupujemo danas za sutra i od svog naseg posla samo kuriri imaju vajde

“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Naručio ove https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 0.0.6IEZYB i jučer stigli,naravno ,nisu originali,šta me nije iznenadilo ,iznenadilo bi me bilo da jesu.
pošaljem mu poruku da to nisu originali i da se bojim ugraditi to,a on mi kaže da ne brinem da su to kvalitetni igbt,i ša sad ?!
pošaljem mu poruku da to nisu originali i da se bojim ugraditi to,a on mi kaže da ne brinem da su to kvalitetni igbt,i ša sad ?!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
Radice to. Pogledaj u ocenama, jedan isti iz srbije je kupio prvi paket u junu pa jos jedan u julu. Sto znaci da ih je proverio pa narucio opet.
A.A.
A.A.
-
- Expert
Ja ovde ne vidim nikakav problem. Svakako iste elemente proizvode različiti proizvodžači pa zato ne treba gledati kako izgleda pločica za hladženje ili u kakvom je kalupu odlivena plastika.
-
- Expert
Sve se proizvodi u kini,ali je caka za koje trziste.Za zapadno trziste se pravi kvalitetna roba iz prostog razloga sto losa roba ne moze da prodje kontrolu na ulazu(mislim na EU).E sad zasto ovde prolazi sve i svasta-verovatno jer nema kontrola adekvatna.
U nekim slucajevima smo i sami krivi.Ne moze plazma TV da se popravi kvalitetno za par evrica.Ispod 100e se takav TV i ne otvara.Oces da vozis mercedes a da te kosta kao za ficu.
Zasto na zapadu veoma retko popravljaju tehn.robu vrednosti ispod 1000e.Pa zato sto je satnica u D 120e a u CH 150sfr.
Tu onda nastupamo mi.
U nekim slucajevima smo i sami krivi.Ne moze plazma TV da se popravi kvalitetno za par evrica.Ispod 100e se takav TV i ne otvara.Oces da vozis mercedes a da te kosta kao za ficu.
Zasto na zapadu veoma retko popravljaju tehn.robu vrednosti ispod 1000e.Pa zato sto je satnica u D 120e a u CH 150sfr.
Tu onda nastupamo mi.
-
- Expert
To i ja pisem i pricam svima , ali nazalost misle da sam LUD .
Na svu srecu takvim osobama se nikad nije izgleda desilo da posle ugradnje "novih" elemenata usled delimicnog(na instrument ispravan a pod naponom brljavi) proboja elemenata ponovo crkavaju elementi pa da onda sve ponovo placaju iz svog dzepa(garancija) . Postoje citavi setovi koje treba promeniti bez obzira na to sta kaze instrument na merenju !
Ja radim tako sto menjam sve sta bi moglo uticati na dalju ispravnost uredjaja i retko kad mi se bilo koja palzma ili LCD ili LED vratio na reklamaciju , a ostali neka rade kako oni misle da treba ali neka stoje iza potpune ispravnosti uredjaja(garancija) kao ja i tek tad cu mozda razmisliti o njihovom nacinu rada.
Na svu srecu takvim osobama se nikad nije izgleda desilo da posle ugradnje "novih" elemenata usled delimicnog(na instrument ispravan a pod naponom brljavi) proboja elemenata ponovo crkavaju elementi pa da onda sve ponovo placaju iz svog dzepa(garancija) . Postoje citavi setovi koje treba promeniti bez obzira na to sta kaze instrument na merenju !
Ja radim tako sto menjam sve sta bi moglo uticati na dalju ispravnost uredjaja i retko kad mi se bilo koja palzma ili LCD ili LED vratio na reklamaciju , a ostali neka rade kako oni misle da treba ali neka stoje iza potpune ispravnosti uredjaja(garancija) kao ja i tek tad cu mozda razmisliti o njihovom nacinu rada.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
ja sam kod beloga uzimao robu , cak bila u kesicama plavim made in japan sa igbt tranzistorima i mosfetima,sve ispisano na kesici! nisam imao corke kod njega a nekazem da nije moguce.
Sa ali expresa sam ove godine samo dobijao prevare, od tranzistora visoko naponskih, preko procesora i td... Tu je najgore sto se stranka izgubi u cekanju i skart robi kada stigne.
A sto kaze yeremmy apsutno je upravu! STA STE MIILI RADITI PLAZMU panasonic za tepsiju ribe! treba stati iza tog televizora i servisa i dati garanciju , kao ja sto radim u servisima
LEGALNIM.
A za trgovce nije to problem... tu moze sve i svasta...
inace sam kupovao te module za panasonic sa jimmy shopa-usa . Na zalost evropa nemoze to!!
-------------
sto se tice teme mozes resiti problem sa kitom od 25e !
ima ga kupiti i u srbiji cak kod 2 lika!
Sa ali expresa sam ove godine samo dobijao prevare, od tranzistora visoko naponskih, preko procesora i td... Tu je najgore sto se stranka izgubi u cekanju i skart robi kada stigne.
A sto kaze yeremmy apsutno je upravu! STA STE MIILI RADITI PLAZMU panasonic za tepsiju ribe! treba stati iza tog televizora i servisa i dati garanciju , kao ja sto radim u servisima
LEGALNIM.
A za trgovce nije to problem... tu moze sve i svasta...
inace sam kupovao te module za panasonic sa jimmy shopa-usa . Na zalost evropa nemoze to!!

-------------
sto se tice teme mozes resiti problem sa kitom od 25e !
ima ga kupiti i u srbiji cak kod 2 lika!

-
- Expert
Moze kolega dell , ali koliko ce raditi sa t(o ili i)m (neka cita ko kako hoce) kitom to samo nebo zna....jednostavno nesmes dati garanciju .
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
upravu si..... menjao sam cele ploce nove!
necu da postavljam slike inace bih poslao bar dosta slika . samo radi foruma necu da kacima. a znate mene da volim slike okaciti
neke sam uradio sa kitom 25e kada im frka .....
necu da postavljam slike inace bih poslao bar dosta slika . samo radi foruma necu da kacima. a znate mene da volim slike okaciti

neke sam uradio sa kitom 25e kada im frka .....
-
- Super Moderator
Ja sam mislio da su mnoge stvari kinezi proizveli samo za nas.Gledao sam kopiju motora za Stihl testeru. Cena je 30e + 130e postarina za srbiju suma 160e. E rekoh, ovo nebi smelo da predje nemacku granicu. Kako kopiju prodati u drzavi gde je kopiranje strogo zabranjeno? Obelezim isporuku u DE, kad ono suma 30e sa postarinom. Sto znaci da to vec imaju u magacinu u nemackoj i da je to vec preslo granicu i zato besplatna isporuka.
Isto sam gledao i neku autodijagnostiku sa kejgenom. U izboru je imalo shipping from USA or China. Znaci, i to je vec u USA.
Inace znam coveka koji od robe Alibaba na kupujemprodajem i Limundo/Kupindo pravi kucu. 4.000 pozitivnih ocena x samo 1e pa eto. A znam da na sve pravi razliku minimum 3e.
Sto se tice cene koju treba naplatiti, sve je diskutabilno. Zove me covek i ponudi mi 4 plazme 42'' za 100e, od toga dve Panasonic. Zuri za austriju, tamo ga ceka druga roba za utovar. Ispravnu Seg(LG) je prodao drugaru za 50e koji mu je dao moj broj. Nisam ih kupio a nisam znao ni kome da ga posaljem.
Nisam jer obican covek trazi LED 32'' i to najbolje ide. Ko zeli vise, trazi da je Android.
Vivax 32'' za 17.660(ispod 150e) sa 3god garancije.
Vivax 32'' DVB-T2 ; DVB-s 18.660
Outlet televizori 32'' sa garancijom od 1-3god od 13.000 - 19.000 Veceras vidim slabija ponuda, prodalo se. Prosle nedelje ih je bilo oko 140kom
Promenile se zelje i potrebe kupaca.
Sto se teme tice, kad se peraja oglsi, obriscemo sav visak.
Isto sam gledao i neku autodijagnostiku sa kejgenom. U izboru je imalo shipping from USA or China. Znaci, i to je vec u USA.
Inace znam coveka koji od robe Alibaba na kupujemprodajem i Limundo/Kupindo pravi kucu. 4.000 pozitivnih ocena x samo 1e pa eto. A znam da na sve pravi razliku minimum 3e.
Sto se tice cene koju treba naplatiti, sve je diskutabilno. Zove me covek i ponudi mi 4 plazme 42'' za 100e, od toga dve Panasonic. Zuri za austriju, tamo ga ceka druga roba za utovar. Ispravnu Seg(LG) je prodao drugaru za 50e koji mu je dao moj broj. Nisam ih kupio a nisam znao ni kome da ga posaljem.
Nisam jer obican covek trazi LED 32'' i to najbolje ide. Ko zeli vise, trazi da je Android.
Vivax 32'' za 17.660(ispod 150e) sa 3god garancije.
Vivax 32'' DVB-T2 ; DVB-s 18.660
Outlet televizori 32'' sa garancijom od 1-3god od 13.000 - 19.000 Veceras vidim slabija ponuda, prodalo se. Prosle nedelje ih je bilo oko 140kom
Promenile se zelje i potrebe kupaca.
Sto se teme tice, kad se peraja oglsi, obriscemo sav visak.
A.A.
A.A.