evo upozorio me administrator, pa prvo par slova o meni, zoran iz zagreba, profesionalni rtv serviser sa aktivnim obrtom 20-ak godina, povremeno ću zatražiti pomoć od kolega a ujedno ju i pružiti ukoliko budem mogao i znao.malo sam trapaviji po pitanju pretrage po forumima, ali učim se i snalazim.
dakle trebam pomoć vezano za ( nisam našao potrebnu tablicu, pa ću probati ovako)
model - telefunken TH32W890-U-F
šasija - vestel 17MB62-1-V1
flash - 25L8006E
oznaka šasije - 23009881 91456 - v038e l7 ha 16/11-8/20-139
tunr type - TDSV-G001D
panel - LG LC320WXN
opis kvara: ne starta led blinka, ugradio sam neki drugi pronađeni softweare na internetu sa kojim je tv prostartao, slika je solarizirana, u servis modu nema opciju promjene modela panela, tuner type ne može promijeniti
volio bih probati originalni softweare ako netko ima
za brži kontakt može i na moj mail lolek_llk@yahoo.com
pozdrav
TELEFUNKEN TH32W890-U-F
-
- Expert
Samo usb update.
Koji je SN sa nalepnice na tv-u?
Nadam se da si sačuvao njegov bin sa flesha(trebaće ti).
Koji je SN sa nalepnice na tv-u?
Nadam se da si sačuvao njegov bin sa flesha(trebaće ti).
-
- Super Moderator
TVservisbotinec
Tabelu imas na tom linku sto sam ti postavio samo odes malo nize na toj stranici...prekopiras tabelu za odgovarajuci uredjaj i postavis u svoj prvi post pa tako ispunis...da znas za ubuduce.
pozz
Tabelu imas na tom linku sto sam ti postavio samo odes malo nize na toj stranici...prekopiras tabelu za odgovarajuci uredjaj i postavis u svoj prvi post pa tako ispunis...da znas za ubuduce.
pozz
sigurno se neka zica otkacila...
-
SN sa naljepnice je 6791447 100104
što se tiče originalnog bin-a iz flasha, nemam ga jer je aparat bio mrtav i nije startao ( led je samo blinkao) , ne vadeći flash , ubacio sam neki softw preko usb-a koji sam našao na netu, i sa njim tv starta, ali je slika solarizirana, ne nalazi niti jedan digitalni kanal i u servis modu ne da podešavati parametre.
nisam doduše niti vidio prikačeni file ( još se borim sa forumima) , pa molim za malo strpljenja i objašnjenje kao da dođem do file-a, što ću s njim i ako može direkt na mail lolek_llk@yahoo.com
pozz i hvala
što se tiče originalnog bin-a iz flasha, nemam ga jer je aparat bio mrtav i nije startao ( led je samo blinkao) , ne vadeći flash , ubacio sam neki softw preko usb-a koji sam našao na netu, i sa njim tv starta, ali je slika solarizirana, ne nalazi niti jedan digitalni kanal i u servis modu ne da podešavati parametre.
nisam doduše niti vidio prikačeni file ( još se borim sa forumima) , pa molim za malo strpljenja i objašnjenje kao da dođem do file-a, što ću s njim i ako može direkt na mail lolek_llk@yahoo.com
pozz i hvala
-
- Expert
Ne treba ti fajl , treba ti originalan softver za tacno taj TV po serijskom broju.
Zbog toga mi prsti poplavese od kucanja ali nazalost to niko ne cita , evo jos jednom cu napisati : NE MOZE NA VESTELOVE SASIJE DA SE UBACUJE SADRZINA SPI FLASHA I DA SE OCEKUJE DA TV RADI KAKO TREBA !
Postoji nesto sto se zove HARDWARE FINGER CODE , znaci sve je vezano za tacno one elemente koji su ugradjeni na MB i na osnovu tih ID-ova se kalkulise HARDWARE FINGER CODE !!!
Zbog toga mi prsti poplavese od kucanja ali nazalost to niko ne cita , evo jos jednom cu napisati : NE MOZE NA VESTELOVE SASIJE DA SE UBACUJE SADRZINA SPI FLASHA I DA SE OCEKUJE DA TV RADI KAKO TREBA !
Postoji nesto sto se zove HARDWARE FINGER CODE , znaci sve je vezano za tacno one elemente koji su ugradjeni na MB i na osnovu tih ID-ova se kalkulise HARDWARE FINGER CODE !!!
Pozdrav svim ucesnicima
-
brojevi sa poklopca tv-a
10076075 111 1001104
SN 6791447 100104
10076075 1111
može li se na osnovu ovih podataka doći do originalnog softweare, pozdrav
10076075 111 1001104
SN 6791447 100104
10076075 1111
može li se na osnovu ovih podataka doći do originalnog softweare, pozdrav