Bosch Maxx WFO2480
Komandni modul EPW59150 02
Masina nije radila uopste. Pronasao sam izgorelu foliju odmah do prekidaca. Nije izgorela od hladnog lema. Ocigledno je pukla umesto osiguraca. Ne verujem da je grom, jer nema varnice sa strane, samo je nestala folija po duzini 3mm.
Posle nastavljanja folije masina radi ali uvek isti program ma sta izabrao. Uvek krece sa izbacivanjem vode(na displeju 23) a zatim tri puta prima vodu sa prekidima. Onda pere 3-4minuta, izbaci vodu pa odradi centrifugu kako treba. Zavrsi tako sto displej sa 15min padne na 1, otkljuca vrata i kroz minut pistanjem javlja kraj pranja a na displeju ostane nula. Motor radi kako treba. Kada vratim centrifugu na OFF on zavrsi pranje na cetri crtice, pisti kraj ali ne otkljuca vrata.
Tasterom LONG produzi pranje na 27min.
Probao sam da nadjem postupak reseta za nju ali nisam nasao nista konkretno. U korisnickom uputstvu pise da moze da se zaustavi okretanjem na OFF pa na centrifugu i stiskom Start tastera, medjutim ova ne moze da se zaustavi dok ne odradi zapoceto do nule.
Da li je nekom poznat ovajproblem?
Sumnjam da se eeprom poremetio pa bi mi sadrzaj dobro dosao.
[REŠENO] Bosch Maxx ostala na ispiranje
-
- Super Moderator
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Super Moderator
Hvla Jimmy ali nece s ovim dumpovima. Svira Beep
i svetli LED ispred Waschen
Uporedjivao sam sadrzine, kod mene ima vise podataka.
Prilazem iscitan dump a trazim i dalje originalni.

Uporedjivao sam sadrzine, kod mene ima vise podataka.
Prilazem iscitan dump a trazim i dalje originalni.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
A.A.
A.A.
-
- Super Moderator
Iscito sam dump sa ispravne identicne elektronike i uporedio ga u kompratoru. Dumpovi su identicni, sto znaci da mi je najverovtnije procesor problem.
Oznake su mu
B/S/H BS2100
5560 002 380
SC541726CFUE
4L52HQQkQ0529
Oznake su mu
B/S/H BS2100
5560 002 380
SC541726CFUE
4L52HQQkQ0529
A.A.
A.A.
-
- Super Moderator
Zamenio sam grejac. Pucanje grejaca je izazvao kvar na ploci.
Nabavio sam drugu plocu na kojoj je opis bio da ne greje. Stvarno nije grejala. Njoj je problem bio u konektorima. Skoro svi kalajisani kontakti na stampi su pocrneli i erozirani. Ocistio sam ih staklenom olovkom i grejanje je proradilo.
Posto se tesko dolazi do grejaca, obelezio sam kontakte na ploci koji vode do grejaca. Kontakt 1 ide na grejac a kontakt 3 ide na hidrostat. Od cetiri zice hidrostata, sa leva u desno 2 je dovod sa ploce a 3 silazi na grejac. 2 i 3 su medjusobno spojene samo kada ima dovoljno vode u bubnju.
Nabavio sam drugu plocu na kojoj je opis bio da ne greje. Stvarno nije grejala. Njoj je problem bio u konektorima. Skoro svi kalajisani kontakti na stampi su pocrneli i erozirani. Ocistio sam ih staklenom olovkom i grejanje je proradilo.
Posto se tesko dolazi do grejaca, obelezio sam kontakte na ploci koji vode do grejaca. Kontakt 1 ide na grejac a kontakt 3 ide na hidrostat. Od cetiri zice hidrostata, sa leva u desno 2 je dovod sa ploce a 3 silazi na grejac. 2 i 3 su medjusobno spojene samo kada ima dovoljno vode u bubnju.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
A.A.
A.A.