Proizvođač:Bira
Model No/Oznake modela -BIR28167L
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB82-2 19122012
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -Mediatek MT5820LUNU
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25Q64
Audio/Ton -TAS5721
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -MT2751A01-4 ver.2.3
Power supply(SMPS)-17PW80v3 190711
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv se upali ,5sekundi ima sliku i ton,zablokira primanje funkcija daljinskog,ugasi se ponovo upali sam.Mjerenjem napona utvrđeno da je PFC napon 310V kad je tv startovan(malo),zamjenjeni elektroliti u primaru i ic ICE3BR0665J,smd otpori premjereni ali PFC napon je ostao nepromijenjen.takođe i sekundar provjeren.Svaka sugestija dobro došla.Pozz
[RIJEŠENO] BIRA BIR 28167L -softver
-
- Expert
Zadnja izmjena: rinedel, dana/u 28 ruj 2017 04:48, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Expert
ICE3BR0665J nije za PFC vec AC to DC Switching Converter.
-
- Expert
To je u redu.napon 310V(malo)
Najverojatnije softver !
-
- Expert
Slažem se s @Tomom,… i ja bi probao sa flashevima za odgovarajući hardware-ski profil a poslije onaj univerzalni usb core update za MB82.
Napiši oznaku panela, možda nađemo nešto.
Napiši oznaku panela, možda nađemo nešto.
-
- Expert
Kolega Toma i KD elektronic malo detaljnijim pregledom Mainboarda vidim da je prethodni majstor pokušavao dizati 25Q64,a nažalost u podacima sam naglasio da naljepke sa panela nema,stoga vjerojatno bih probao "univerzalni"core update za MB82.., a pokušaću sutra preko frenda da saznam koji je panel u ovom tv mogao biti.
-
- Expert
Ja bih iskopirao njegov flesh u novi, bez obzira šta je prethodni majstor "prčkao".
Za usb update potrebno je da se složi SN broj sa nalepnice na tv-u, inače ga možeš pokvariti još više.
Za usb update potrebno je da se složi SN broj sa nalepnice na tv-u, inače ga možeš pokvariti još više.
-
- Expert
I to bi trebalo probati.bada je napisao/la:Ja bih iskopirao njegov flesh u novi, bez obzira šta je prethodni majstor "prčkao".
To je najbolja opcija ali znaš i sam kako je teško dobiti original software po SN-u (doduše, neki imaju i tu mogućnost).bada je napisao/la:..Za usb update potrebno je da se složi SN broj sa nalepnice na tv-u..., inače ga možeš pokvariti još više.
Moja su iskustva da je uz postavljanje ispravnog sadržaja SPI flash memorije (koji odgovara hardwarskom profilu modela na kojem radimo) te potom korištenjem univerzalnog "upgrade loader" file-a (koji povuče potrebne podatke iz SPI flasha i po njima radi core update) problem rješiv (govorim o MB82 šasiji).
http://www.vesteldriver.com/TV_MB82_CORE_UPDATE.html
-
- Expert
Kolega Bada probam i vaš prijedlog, mada je,ponavljam, kolega prije mene toliko "dizao" spi flash da ću morati polako da ga odradim da spasim veze oko spi-flesha,pa javim rezultate.
-
- Expert
Nažalost i frend koji je radio Biru u garantnom roku u servisu nema podatke koji je panel u ovom tv.
-
- Expert
@rinedel zar je toliko tesko procitati sta pise na plocama matrice (panela), na taj nacin ce se odmah znati ko je proizvodjac same matrice ?
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Znam da je teško, samo sam hteo da upozorim kolegu @rinedel da bude oprezan.KD electronic je napisao/la:teško dobiti original software po SN-u
Za igranje sa softverom treba napraviti ovo:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Kolega nele222 nije teško, ali sam uspio naći oznaku panela,sve poslikao, večeras postavim slike,a kolega bada hvala na informaciji.
-
- Expert
EVo oznake panela
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Privedeno kraju, tv riješen.Korištenjem univerzalnog "upgrade loader" file-a putem USB-a upisao,tv startovao normalno.Kolegama hvala na sugestijama.Pozz.
-
- Expert
Uz dosta sreće (obzirom na manipulaciju sadržajima flash-eva tvog prethodnika),… možda bi i "pfc napon" iz naslova bilo dobro ukloniti jer nema veze s rješenjem problema.