[RIJEŠENO] BIRA BIR 28167L -softver

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
rinedel
Expert
Expert
Proizvođač:Bira
Model No/Oznake modela -BIR28167L
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB82-2 19122012
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -Mediatek MT5820LUNU
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25Q64
Audio/Ton -TAS5721
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -MT2751A01-4 ver.2.3
Power supply(SMPS)-17PW80v3 190711
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv se upali ,5sekundi ima sliku i ton,zablokira primanje funkcija daljinskog,ugasi se ponovo upali sam.Mjerenjem napona utvrđeno da je PFC napon 310V kad je tv startovan(malo),zamjenjeni elektroliti u primaru i ic ICE3BR0665J,smd otpori premjereni ali PFC napon je ostao nepromijenjen.takođe i sekundar provjeren.Svaka sugestija dobro došla.Pozz
Zadnja izmjena: rinedel, dana/u 28 ruj 2017 04:48, ukupno mijenjano 3 puta.
Vladimir
Expert
Expert
ICE3BR0665J nije za PFC vec AC to DC Switching Converter.
Toma
Expert
Expert
napon 310V(malo)
To je u redu.
Najverojatnije softver !
KD electronic
Expert
Expert
Slažem se s @Tomom,… i ja bi probao sa flashevima za odgovarajući hardware-ski profil a poslije onaj univerzalni usb core update za MB82.
Napiši oznaku panela, možda nađemo nešto.
rinedel
Expert
Expert
Kolega Toma i KD elektronic malo detaljnijim pregledom Mainboarda vidim da je prethodni majstor pokušavao dizati 25Q64,a nažalost u podacima sam naglasio da naljepke sa panela nema,stoga vjerojatno bih probao "univerzalni"core update za MB82.., a pokušaću sutra preko frenda da saznam koji je panel u ovom tv mogao biti.
bada
Expert
Expert
Ja bih iskopirao njegov flesh u novi, bez obzira šta je prethodni majstor "prčkao".
Za usb update potrebno je da se složi SN broj sa nalepnice na tv-u, inače ga možeš pokvariti još više.
KD electronic
Expert
Expert
bada je napisao/la:Ja bih iskopirao njegov flesh u novi, bez obzira šta je prethodni majstor "prčkao".
I to bi trebalo probati.
bada je napisao/la:..Za usb update potrebno je da se složi SN broj sa nalepnice na tv-u..., inače ga možeš pokvariti još više.
To je najbolja opcija ali znaš i sam kako je teško dobiti original software po SN-u (doduše, neki imaju i tu mogućnost).
Moja su iskustva da je uz postavljanje ispravnog sadržaja SPI flash memorije (koji odgovara hardwarskom profilu modela na kojem radimo) te potom korištenjem univerzalnog "upgrade loader" file-a (koji povuče potrebne podatke iz SPI flasha i po njima radi core update) problem rješiv (govorim o MB82 šasiji).
http://www.vesteldriver.com/TV_MB82_CORE_UPDATE.html
rinedel
Expert
Expert
Kolega Bada probam i vaš prijedlog, mada je,ponavljam, kolega prije mene toliko "dizao" spi flash da ću morati polako da ga odradim da spasim veze oko spi-flesha,pa javim rezultate.
rinedel
Expert
Expert
Nažalost i frend koji je radio Biru u garantnom roku u servisu nema podatke koji je panel u ovom tv.
nele2222
Expert
Expert
@rinedel zar je toliko tesko procitati sta pise na plocama matrice (panela), na taj nacin ce se odmah znati ko je proizvodjac same matrice ?
Pozdrav svim ucesnicima
bada
Expert
Expert
KD electronic je napisao/la:teško dobiti original software po SN-u
Znam da je teško, samo sam hteo da upozorim kolegu @rinedel da bude oprezan.
Za igranje sa softverom treba napraviti ovo:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
rinedel
Expert
Expert
Kolega nele222 nije teško, ali sam uspio naći oznaku panela,sve poslikao, večeras postavim slike,a kolega bada hvala na informaciji.
rinedel
Expert
Expert
EVo oznake panela
t-con.jpg
PANEL.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
rinedel
Expert
Expert
Privedeno kraju, tv riješen.Korištenjem univerzalnog "upgrade loader" file-a putem USB-a upisao,tv startovao normalno.Kolegama hvala na sugestijama.Pozz.
KD electronic
Expert
Expert
Uz dosta sreće (obzirom na manipulaciju sadržajima flash-eva tvog prethodnika),… možda bi i "pfc napon" iz naslova bilo dobro ukloniti jer nema veze s rješenjem problema. ;)