Producer/Proizvođač -Grundig
Model No/Oznake modela -43VLE6523BL
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Zna li netko koji tip led letvi je unutra,one kraće vertikalno šta stoje ili horizontalne,u principu zanima me pašu li led stripovi s njega za model 40VLE4421BF
Grundig 43VLE6523BL led pozadinsko?
-
- Expert
Slikajte ili prepišite ono što piše na onoj maloj naljepnici koja se nalazi na poleđini TV-a.
-
- Expert
ovo je ta sa neispravnim led stripovima
ovo još nisam vidio da ni jedan strip nije preživio,maximalno ima 3 ispravne ledice na 3 letve,a na ostalima po 1 ili 2
ovo još nisam vidio da ni jedan strip nije preživio,maximalno ima 3 ispravne ledice na 3 letve,a na ostalima po 1 ili 2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
model
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 17 lis 2017 00:49, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Smanjena slika
-
- Expert
ovo je ta šta me zanima da li s nje pašu led letve
-
- Expert
ovo je model sa razbitim panelom
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 17 lis 2017 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Super Moderator
Desava se. Kolega je skoro imao Adler kod koga ni jedna LED nije radila, kao da ga je grom pocistioperaja je napisao/la: ovo još nisam vidio da ni jedan strip nije preživio,maximalno ima 3 ispravne ledice na 3 letve,a na ostalima po 1 ili 2

“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Sve su napravili da što prije krepa,… problem je ovdje nedostatak hlađenja,… za kvalitetnije i trajnije rješenje bilo bi dobro nove trake montirati na nekakav lim ili gotove alu profile odgovarajuće širine.
Zadnja izmjena: KD electronic, dana/u 31 kol 2017 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
Da, poceli su izbacivati limena korita za panele.Sada su led trake najcesce na limenoj traci direktno na poklopcu
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Expert
Ne da nema metalnog korita ,nego nema ni limenih traka,letve su uglavljene u sam plastični poklopac!!!Radovi je napisao/la:Da, poceli su izbacivati limena korita za panele.Sada su led trake najcesce na limenoj traci direktno na poklopcu
Našao sam na ebay tip iz Osijeka prodaje 2 kom za 60 $ http://www.ebay.com/itm/252633360810?ul_noapp=true a meni kao "zemi" nudi sa "popustom" tj 1 kom za 175kn

Znači za srediti ovu telku trebao bi izdvojiti 8x175,tj. 1400kn
Ove led letve kakve su kvalitete ne vrijede ni 30kn po komadu,jer eto izdržale su 2godine i mjesec dana,a tv je radila oko 6 sati dnevno u prosjeku
-
- Expert
Možda bi ove odgovarale http://www.ebay.com/itm/272607258897
samo neznam da li će pasati zubići,nosači u poklopcu koji drže letve i jesu li isti konektori na njima
samo neznam da li će pasati zubići,nosači u poklopcu koji drže letve i jesu li isti konektori na njima
-
- Expert
I ja sam se iznenadio kad sam prvi put naletio na slucaj da gotovo sve ledice ne rade,no ja to radim istim postupkom kao da mjenjam jednu,sve dolje i promjena sve i jedne ledice,kad se postupak uhoda ide jako brzo,kupovanje cijelih traka je neisplativo,to nijedna stranka nece platiti,uz dobar grif za sat i pol se sve daju promjeniti sa kvalitetnim ledicama i nema nikakvih problema ni reklamacija,vidio sam svasta od rezanja traka,nadostukavanja svakojakih trikova,no najjednostavniji je sve ledice dolje idu bez problema sa puhalicom,ako je bas tvrdokorna pomaze i pistolj za skidanje farbe sa stolarije,ociste se kontakti i obicnom lemilicom sa tankim vrhom direkt ledice zalemiti,doslovno ni jedna reklamacija do sada.
-
- Expert
I moja ti je preporuka da mijenjaš sve ledice a sređene trake postaviš na neki limeni profil radi bolje disipacije topline,... i pola od gornje cifre bit će sasvim dovoljno za odrađeni posao a možeš dati i nekakvo jamstvo.peraja je napisao/la:...Znači za srediti ovu telku trebao bi izdvojiti 8x175,tj. 1400kn...
-
- Expert
Grundig 43VLE6523BL led pozadinsko
zna netkokoji tip led letvi je unutra,one kraće vertikalno šta stoje ili horizontalne,u principu zanima me pašu li led stripovi s njega za model 40VLE4421BF
-
- Expert
šta se može zaključiti vezano za tu naljepnicu?Postod tomislav1 » 30 Avg 2017 09:45
Slikajte ili prepišite ono što piše na onoj maloj naljepnici koja se nalazi na poleđini TV-a.
-
- Super Moderator
Koliko ja mogu da te svatim...pitas zato sto imas u ponudi da kupis slicnog grundiga sa polomljenim panelom.
Jednostavnije,jeftinije i brze ti je da promenis svih 30 kom ledova...to ti max 2h...to ti je i KD electronic predlozio...isto i da resis hladjenje u suprotnom tesko guraju preko 6 meseci...isti problem i sa Hyundai 40LE-FD
Jednostavnije,jeftinije i brze ti je da promenis svih 30 kom ledova...to ti max 2h...to ti je i KD electronic predlozio...isto i da resis hladjenje u suprotnom tesko guraju preko 6 meseci...isti problem i sa Hyundai 40LE-FD
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Expert
tako jeKoliko ja mogu da te svatim...pitas zato sto imas u ponudi da kupis slicnog grundiga sa polomljenim panelom

Inače taj "slični"je potpuno novi,razbijen u transportu iz dućana do doma,tako da su u njemu praktički nove led letve
-
- Expert
Na žalost nemam saznanja pašu li iz tog modela,... pričekaj malo, možda se netko još javi.peraja je napisao/la:... taj "slični"je potpuno novi,razbijen u transportu iz dućana do doma,tako da su u njemu praktički nove led letve
U ASWO-u su 129 kn (trenutno nemaju na lageru, trebalo bi naručit):
-
- Expert
Na toj oznaci je model panela, tj. oznaka backlighta koji je unutra...ali u tablici koju imam nema Vašeg panela!?