Sony KDL-32RD433-problem internet

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovi
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Sony
Model No/Oznake modela -KDL-32RD433
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -1-980-335-22
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-adapter 19V
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Imam problem sa povezivanjem na internet,tv se uspjesno poveze na mrezu ali ne i na internet.Tv ima lan konektor a nema wi fi.Model tv-a je radjen za englesko trziste i ne znam da li ima razlike u standardu za internet konekciju za razliku od nas.U sm ne nalazim nikakva podesavanja
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
boki1979
Expert
Expert
Koja je adresa rutera Default Gateway.
Radovi
Expert
Expert
Pise na slici
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
boki1979
Expert
Expert
Ta adresa je na TV-u.
Bitno je koja je na ruteru.
Nekada treba ručno podesiti kako Default Gatewaj tako i masku u zavisnosti koja je adresa i maska na ruteru.
Na primjer ako je na ruteru 192.168.0.1 a na TV-u 192.168.1.1 nemože se pristupiti mreži.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Stoji da je Auto podesavanje IP, i vidi se da je ispravno pokupio IP sa rutera ali nema protoka. Zatvorena mu kapija :D
Da li si probao neki drugi uredjaj preko tog kabla? Kabal hoce da zeza ako se ne ispostuje raspored boja prilikom krimpovanja. Bas ovako, pokupi IP ali nema protoka. To sto je iz UK nema veze.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Dorian000
Expert
Expert
Probaj rucno podesiti,znaci iskljuci auto,sve sto pise na slici prepisi kako je automatski preuzeo,problem moze biti u DNS-u,probaj saznati koji je provajder davatelj usluge i izguglaj adresu DNS servera od provajdera,to upisi pod primarni DNS i trebalo bi raditi...
boki1979
Expert
Expert
Ja neznam zašto je problem ući u ruter i vidjeti za dva minuta koje su adrese.Default Gatewaj ne pokupe baš uvijek uređaji koji su nakačeni na njega iako stoji na auto.
Taj IP Adress:192.168.1.3 to je adresa TV-a. i ona će biti i kada TV nije uključen u mrežu.Tako i Default Gatewaj.
Radovi
Expert
Expert
Nije problem,adresa je dobra
Radovi
Expert
Expert
Pronasao sam ovo uputstvo na njemackom i kako su mi preveli ljudi koji govore njemacki ovaj model nema mogucnost normalnog pretrazivanja interneta nego neke multimedijalne sadrzaje,iptv i sl... u engleskoj
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 17 lis 2017 01:08, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Smanjena slika