[ODUSTAO] Aparat za vodu toplo-hladno

Forum za servisiranje bele tehnike
Radovan74
Expert
Expert
Model: YLR0,7-5-X(36TD)
Aparat greje ali ne hladi vodu.
Neispravan je bio Peltier, zamenjen orginalni I opet ne hladi...
Mislim da je problem do mene :) . Kad Peltier nije namontiran na spremnik za hladnu vodu(na njegov hladnjak) i kad na onu stranu koja hladi stavim kap vode ona pocne da mrzne. Kad sve vratim na svoje mesto ne moze da ohladi vodu.
Ventilator radi, hladnjak se pomalo greje znaci da i tako sve namontirano Peltier radi... Kao da nije ostvaren kontak izmedju te strane koja hladi i hladnjaka na spremniku za hladnu a jeste, jer vidim po pasti kad ih razdvajam.
Da li je neko ovo popravljao, gde gresim?
nebljusi2
Stariji član
Stariji član
Peltier nema dovoljnu snagu ili nije napon koji dolazi na njega dovoljan.Izmjeri treba bar 12V i minimum 5A
Radovan74
Expert
Expert
Ima dobro napajanje, ima 12V. Vuce i struju.
Kad stavim prst ledi... Zato me i buni sta se desi pri montazi. Jedino jos nisam probao da okrenem stranu koja greje prema spremniku za hladnu, a stranu koja hladi na hladnjak ventilatora pa da vidim sta ce onda i kako raditi... :?
nebljusi2
Stariji član
Stariji član
onda pri montaži napravi kratki spoj.Ima li izolaciju,liskun isl.
Radovan74
Expert
Expert
Sa zakasnjenjem...
Peltier i sa jedne i sa druge strane ide direktno na hladnjake, bez liskuna. Ne verujem da se pri montazi napravi kratak spoj jer ipak osetim prstom da se jedna strana greje a druga nije ni topla ni previse hladna... Moguce da je tu slab peltier iako ima iste oznake kao orginalni.
Vec sam izgubio vremena na njemu a i musterija ne zeli da ga popravlja za sad.
Hvala na pomoci.
Za sad odustajem.