Samsung UE32H4510AW restarta

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Dorian000
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN94-07642A
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -S24C51
Flash -25Q40
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -CYHH032AGLV2H
Power supply(SMPS)-BN44-00696A
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Aparat se upali prikaze SMART i ugasi,u trenutku kada prikaze smart,crvena ledica 5 puta blicne,period cca.sekunda po blicu,pozadinsko je upaljeno tih 5 sekundi dok blica crveni led i jos 6 sekundi nakon toga,zatim ugasi pozadinsko i odmah pocinje novi ciklus prikaze smart itd...pregledao uobicajene stvari,premjerio napone na napajanju i maticnoj,na netu za sada nisam jos nista korisno izguglao jos trazim,uglavnom nemam nikakvu ideju cega se uloviti,dump nemam,nisam uspio naci,inace ovo mi je prvi smart tv na radnom stolu,nadam se da je netko imao slican problem
Jordan Čebron
Expert
Expert
Na matični ploči skini hladnjak na glavnom procesoru te ga sa industrijskim fenom dobro zapeči.Kad se ohladi stavi u aparat i probaj.Pre neki dan sam imao sličnu grešku a u tom slučaju sam sa ledolom ohladio neke čipove na PSU bordu i aparat je radio,Poručio sam novi PSU i sad je OK.ali greške na PSU nisam locirao
Dorian000
Expert
Expert
hvala,budem danas probao pa javim,inace sinoc sam rovao po netu i ima jako malo podataka,no ono sto sam nasao na badcaps forumu se poklapa sa ovim sto si savjetovao,tocno to se spominje greska na psu koju nitko za sada nije locirao i reflow procesora
basic
Expert
Expert
koleg nemoj da se mucis Main board ti je u pitanje ako imas menjaj i resis problem :) pozz
Dorian000
Expert
Expert
hvala kolega,jasno da je mb,no vlasnik je u meduvremenu odustao i ostavio je telku za djelove,probati cu nabaviti novi mb,no jos sam kopao po noci po netu i koliko vidim,to je dosta cesta pojava,a nisam nasao ni jedan slucaj da je netko uspio rjesiti,pa cu to ostaviti za slobodno vrijeme,step by step,sad mi je to zadatak iz znatizelje da probam dokuciti o cemu se radi,pa ako treba i na MATLAB spojiti i napraviti simulaciju di zapne u loop,normalno to nece biti ni brzo ni instant,no ako uspijem,objavim ovdje,uglavnom probao sam i przenje proca,nije se nista dogodilo,isto kao i prije.
basic
Expert
Expert
kolega to je 100% je procesor u pitanje ali to treba se skidati i da se menja kallaj bga i moras da probash ali to je mnogo teshko da se proba tako, ja kad imam takav problem bacim flux u procesor i grejem 2 min i radi ali kolko drzi to hmmmm !!!!!!
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
basic je napisao/la:kolega to je 100% je procesor u pitanje ali to treba se skidati i da se menja kallaj bga i moras da probash ali to je mnogo teshko da se proba tako, ja kad imam takav problem bacim flux u procesor i grejem 2 min i radi ali kolko drzi to hmmmm !!!!!!
Ajde ne lupaj gluposti...ovo je ozbiljan forum nemoj pisati gluposti samo da bi povecavao broj svojih postova!!!
...baciti flux...grejati 2 minuta???
sigurno se neka zica otkacila...
Dorian000
Expert
Expert
ok,sorry admin,nista lose nisam mislio,jednom sam ga zagrijao,budem jos jednom danas da se uvjerim,ne znam jel smijem linkove sa drugih foruma staviti,ako neka admin obrise,uglavnom ovdje se ta problematika vrti i koliko vidim nije neozbiljno
https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f ... 840#p38840
daatel
ursussu je poznato da sam imao LG 42LE4500,tv se mogao upaliti,nije imao tona ni pozadinsko svetlo.reagirao je na daljinski,pa sam mainboard odnio kod prijatelja koji je čip XD na matičnoj grijao IC lemilicom jedno 5-7 minuta uz dodavanje fluxa i uspješno je riješio kvar.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Nisam rekao da se nemoze grejati ali je neodgovorno reci da treba grejati 2 minuta...postoji termoprofil kojeg bi se trebalo bar priblizno pridrzavati.
Dorian000
Expert
Expert
Update,
evo sprzio sam ga jos jednom,ovaj put malo jace,inace je admin u pravu,tesko je to dati upute koliko grijati i kako,inace od prije sam prilicno chipseta na laptop MB na taj nacin spasio i cinjenica je ako se dobro odradi da je trajno,treba malo iskustva na plocama kojih nije neka veca steta,uglavnom ja to radim sa industrijskim fenom za skidanje boje,sad koliko je vjerovati displeju na pistolju,uglavnom ja stavim na 400 stupnjeva,koliko je taj podatak o temp tocan,to ne znam,pa od oka vrijeme,nisam mjerio no manje od 2 minute,skidati bga chip i staviti nove kuglice je bojim se preskupo,znam samo za jedan stroj u Zg,ali previse traze,a rucno nisam siguran da bi uspio pozicionirati chip,no mozda vrijedi jednom probati.

Uglavnom neki pomak se napravio,sad imam novo stanje,nakon smart loga,sad se pojavi tipska poruka,koje nije bilo do sada,udite u servis meni i podesite font i jos nes da sad ne prepisujem doslovno i daje opciju stisni Ok,no dalje nista ne reagira,odnosno sto god stisnem na daljincu crveni led na tv trepce da prima signal,ali nista se ne dogada,sto sad,jos jedno przenje,kad daje neki pomak,ili je do dumpa sada,probao sam cisto za probu,stavit prazan EE,jedino sto se promjeni da okrene sliku naopako,ali sve drugo je isto.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Sve si uradio da ploci nedas nimalo sanse da prezivi...
Zapitaj se da ,koja je temperatura gornje strane cipa bez predgrejaca da bi se topile kalajne kuglice na pedovima cipa?
Ploce malih dimenzija se ajde de,nekako moze bez predgrejaca ali vece povrsine NE