Nisam majstor profesionalac, a grejalica je licno moja i pokusacu da vam objasnim u cemu je problem.
Kada je ukljucim u struju nista se ne desava, a ponekad motor ventilatora hoce da proradi na kratko i nista vise.
Radi se o ovoj grejalici
http://img42.lalafo.com/images/posters/ ... -19020.jpg
Ovo je napojna ploca grejalice
https://drive.google.com/uc?export=view ... XFkOXdMMU0
https://drive.google.com/uc?export=view ... G1QNFNXdGs
Na njoj sam posumljao i zamenio ova dva releja i nije dalo rezultate.
Takodje na istoj ploci postoji trijak MAC97A6 koga nisam uspeo da nadjem i zamenim ali nacicu bar neku zamenu ako
postoji, a on bi trebalo da bude zaduzen da upali motor ventilatora.
Na drugoj ploci je elektronika koja je i problem
https://drive.google.com/uc?export=view ... DN5TUdWdjA
https://drive.google.com/uc?export=view ... GJvVFBjZ3c
Na njoj sam zamenio IC ULN2003A i nije dalo rezultate
Pored ULN-a je Sonix mikrokontroler SN8P2501BPB koji takodje ne mogu nigde da nadjem
i ne znam jel izvodljivo da se sa ovog iscita dump pa ucita u novi ako ga uspem naci.
Bilo koji savet je dobrodosao i izvinjavam se na podugackom postu jer ne znam kako drugacije da objasnim
problem.
Elite grejalica WCH 2006
-
- Expert
Nisam popravljao tu grejalicu ali ne bi bilo lose prelemiti stampane ploce, konektore... posto "nekad hoce motor da proradi.."
Da li radi displej, svetle led diode? Kakvi su naponi na plocama?
Da li radi displej, svetle led diode? Kakvi su naponi na plocama?
-
- Novi registrovani član
Led diode i displej se uopste ne pale, a motor hoce da proradi kad ukljucim grejalicu u struju i mrdam plocuicu kao da ima prekid u kablicima koji spajaju te dve ploce. Kad proverim svaku zicu posebno sa multimerom tu ne pokazuje prekid tj. sve je ok.
Na napojnoj ploci iz ispravljaca izlaze oko 16.4V i toliko ulazi u regulator napona (78L05) iz koga izlaze tacno 5V
Na napojnoj ploci iz ispravljaca izlaze oko 16.4V i toliko ulazi u regulator napona (78L05) iz koga izlaze tacno 5V
-
- Expert
Mozda ima prekid izmedju stampanih veza.
Prelemljeni kontakti na ploci? Kad proradi motor tog momenta da li proradi i dislej?
Da li ima napona na komandi.....
Trebalo bi par osnovnih stvari za pocetak detaljno pregledati da bi se znalo sta dalje...
Prelemljeni kontakti na ploci? Kad proradi motor tog momenta da li proradi i dislej?
Da li ima napona na komandi.....
Trebalo bi par osnovnih stvari za pocetak detaljno pregledati da bi se znalo sta dalje...
-
- Novi registrovani član
Prelemio sam kontakte kablica koje spajaju ploce i nakon toga nije bilo promena.
Otkrio AMS da motor ventilatora proradi kada na trijaku (MAC97A6) napravim vezu izmedju T1 i T2 ali u tom slucaju samo radi ventilator dok se displej i led diode ne pale. Na istom trijaku izmedju T1 i T2 ima 220V~ a isto toliko ima i na T1+Gejt, T2+Gejt nema napona.
U slucaju da je pregorio mikrokontroler SONIX SN8P2501BPB jel izvodljivo da se sa njega iscita sadrzaj pa ucita u novi? Jer ako je to neizvodljivo dzabe gubim vreme sa pokusajima
Otkrio AMS da motor ventilatora proradi kada na trijaku (MAC97A6) napravim vezu izmedju T1 i T2 ali u tom slucaju samo radi ventilator dok se displej i led diode ne pale. Na istom trijaku izmedju T1 i T2 ima 220V~ a isto toliko ima i na T1+Gejt, T2+Gejt nema napona.
U slucaju da je pregorio mikrokontroler SONIX SN8P2501BPB jel izvodljivo da se sa njega iscita sadrzaj pa ucita u novi? Jer ako je to neizvodljivo dzabe gubim vreme sa pokusajima

-
- Novi registrovani član
Da prica ne ostane bez ikakvog resenja evo da napisem kako sam "resio" tj. nakarabudzio grejalicu 
Plocu sa elektronikom sam izbacio.
Skinuo sam trijak i kratkospojio T1 i T2 (sada motor radi kad se ukljuci u struju) nisam stavljao prekidac neka ovako.
Sa ispravljaca tj. kondenzatora uzeo 16V i doveo do releja koji pale grejace. Tu nisam najsigurniji jer su releji 12V pa ne znam hoce li izdrzati? I na toj vezi planiram jedan prekidac koji ce paliti oba grejaca odjednom, a za sada je bez prekidaca jer je bas hladno, a prekidac nemam
Sklopio grejalicu i greje za sve pare cim se ukljuci u struju.
Ako neko zna gde mogu da nadjem ovu plocu sa elektronikom vrlo rado bih je kupio naravno ako nije skuplja od grejalice
Hvala ljudima koji su pokusali da mi pomognu sa predlozima

Plocu sa elektronikom sam izbacio.
Skinuo sam trijak i kratkospojio T1 i T2 (sada motor radi kad se ukljuci u struju) nisam stavljao prekidac neka ovako.
Sa ispravljaca tj. kondenzatora uzeo 16V i doveo do releja koji pale grejace. Tu nisam najsigurniji jer su releji 12V pa ne znam hoce li izdrzati? I na toj vezi planiram jedan prekidac koji ce paliti oba grejaca odjednom, a za sada je bez prekidaca jer je bas hladno, a prekidac nemam

Sklopio grejalicu i greje za sve pare cim se ukljuci u struju.
Ako neko zna gde mogu da nadjem ovu plocu sa elektronikom vrlo rado bih je kupio naravno ako nije skuplja od grejalice

Hvala ljudima koji su pokusali da mi pomognu sa predlozima
-
- Super Moderator
Moze tako, ali nikako je ne ostavljaj samu da radi, a ni slucajno nemoj da zaspis pored nje da ti nebi gledali sliku u novinama
Verovatno da je imala neke zastite oko grejaca i verovatno bi u slucaju kvara na motoru sama zaustavila grejac. Ovako postoji rizik da motor stane a grejac se zapali. Bas zbog tih rizika nisam pristalica ni jedne duvajuce grejalice.

“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Novi registrovani član
Hvala na savetima, naravno radice uvek pod nadzorom. Ima na samom grejacu neki kako da objasnim bimetal mislim da je ali ne znam jel bi on prekinuo kolo u slucaju pregrevanja grejaca. To naravno necu isprobavati ali ostaje kao moguca opcija.
Stavicu samo jedan prekidac za grejace da mogu prvo da ugasim grejace a kasnije i motor jer je tako i bilo fabricki kad ugasim grejalicu prvo se ugase grejaci pa ventilator radi jos 20-ak sekundi kad se i on ugasi.
Stavicu samo jedan prekidac za grejace da mogu prvo da ugasim grejace a kasnije i motor jer je tako i bilo fabricki kad ugasim grejalicu prvo se ugase grejaci pa ventilator radi jos 20-ak sekundi kad se i on ugasi.