[ODUSTAO] PLAZMA LG:42PC51-ZB nema ni slike ni tona

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
dario
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -poljska april 2008
Model No/Oznake modela -42PC51-ZB
Chassis/Model šasije -LP78A(B)
Main board/Matična ploča -
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -EBR39206201 42X4A_Z EAX36921501
Z-SYS Board -EBR39206201 42X4A_YSUS EAX36953201
Y Buffer up/down -
Plasma display/Panel -
Power supply(SMPS)-PKG1 PSC10190G EAY32927901

OPIS KVARA: pozdrav. neznam odakle da počnem!!!kao prvo to mi je prva plazma na stolu.neznam puno o njima.
TV ima standbay kada ga startujem dobijem sve napone na secundaru na onim konektorima ali nema slike i čuje se jako brujanje ili zujanje neznam kako da definišem to...molim pomoč ako netko nešto zna odakle da krenem. čovjek koji mi je donio taj tv na popravak kaže da je tv radio samo ga je prenio iz sobe u sobu i više nije htjeo da se upali.hvala
dario
Stariji član
Stariji član
mislim da je mreža ok,,kada odpojim (YSUS BOARD EBR39206201) NEČUJE SE VIŠE ONAJ ZVUK ali i dalje nisam našao u čemu je kvaka... ako netko zna bilo kako informaciju koja bi pomogla neka se javi ..hvala
dell
Expert
Expert
Po tvome opisu ispada da nevalja napajanje.
(Tv je samo prebacen u sobu br2)

Voltimetar u ruke pa meri napone na psu....

Moguce da opalio y pa ima preopterecenje, moguce i baffer ploca pukla pa gusi y plocu...
Tamo se generise napon za nju

Da sednem i pogledam znao bih, ovako preko daljinskih komandi nije mi jednostavno!
dario
Stariji član
Stariji član
dell je napisao/la:Po tvome opisu ispada da nevalja napajanje.

Moguce da opalio y pa ima preopterecenje, moguce i baffer ploca pukla pa gusi y plocu...

Da sednem i pogledam znao bih, ovako preko daljinskih komandi nije mi jednostavno!
ODGOVOR:naponi su dobri na svim konektorima sa izlaza od napajanja 5v 19v 3,4v itd itd
i kad ga startam uvijek su naponi prisutni samo što se čuje ta buka ,,,dali je moguče da je oštetio panel ploču jer je tv veliki i težak (znači prilikom premještanja iz sobe u sobu) a još nešto da kažem znači kada otpojim flet kabel sa ysus koji ide na c ploču mislim da je to logic board(42X4A_CTRL EAX36952801) ONDA SE NE ČUJE VIŠE to zujanje brujanje ili neznam kako da stručno to na zovem a od pet light dioda na toj ploči svijetle samo dvije dvije nikako a jedna non stop blinka... dli je ipak do panela...lijep pozdrav i hvala
dario
Stariji član
Stariji član
dell je napisao/la:Po tvome opisu ispada da nevalja napajanje.

neznam kako da te asociram na nešto...ovo je opis to je što znam...sve sam rekao jer stvarno neznam za tu plazmu ovo mi je prvi put da se susrčem sa takvim tv-om( neznam nemam ni šemu pa da malo bolje te napone premjerim,,,
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
Iz prakse:- najčešće strada Y-sus...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
Toma
Expert
Expert
LG 42PC51 SERVICE MANUAL Pdf Download
http://www.zedub.net/download/lg/?actio ... hBLnJhcg==
dario
Stariji član
Stariji član
ursuss je napisao/la:Iz prakse:- najčešće strada Y-sus...
šta moram cijelu ploču zamijeniti ili samo trebam nači šta je izgorilo,,,,mogu poslati slike ako su od pomoči,,hvala
munja2
Expert
Expert
Posalji slike....Y driver ili baffer pravi problem.....pregledaj hibrid na y ploci,vrlo cest kvar
dario
Stariji član
Stariji član
ipak je do panela ,,znači čovjek je prilikom pomijeranja tv-a iz sobu u sobu napuknuo panel... to mu se ne isplati a i ja nisam htjeo da riskiram da ga mijenjam pa je odustao od popravka......hvala svima