sklopka.jpg
Vakumirka Status model : FV 500,problem je u tome što neće registrirat kad je vakumirana vrečica i da ukopća grijač,ali kad seodradi ručno start/stop onda radi grijač i zavari vrečicu.Ima mali sklop elektronike na kojem je jedan eprom,ali i jedan elementa kao vakum prekidač(ne znam kako se to zove,šaljem sliku ,plave boje je i spojena je cijevčica na njega) probao sam ga ispitati ali ništa na pinovima ne pokazuje kad mu napravim vakum.Sad me zanima jel ko zna kako se stručno taj element zove.Hvala[REŠENO] Vakumirka
-
- Expert
Vakumirka Status model : FV 500,problem je u tome što neće registrirat kad je vakumirana vrečica i da ukopća grijač,ali kad seodradi ručno start/stop onda radi grijač i zavari vrečicu.Ima mali sklop elektronike na kojem je jedan eprom,ali i jedan elementa kao vakum prekidač(ne znam kako se to zove,šaljem sliku ,plave boje je i spojena je cijevčica na njega) probao sam ga ispitati ali ništa na pinovima ne pokazuje kad mu napravim vakum.Sad me zanima jel ko zna kako se stručno taj element zove.Hvala
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Imam ja podjednaku za kučnu upotrebu-i tako je poznam u detajl.Ako vakumirka ne isisa komplet zraka iz vrečice,ili da slabo rado onaj gumeni obruč (zaptivač) i tako nekontrolisano vadi zrak iz okoline do tog vremena taj plavi -presostat-ili vakumski prekidač ne uklopi i dok se ne uklopine starta grijač.Kad se završi kompletan ciklus,grijač se sam izklopi.Slaba strana te vakumirke je da i u samom ciklusu spajanja vrečice radi i kompresor.
-
- Expert
Pozdrav kolege.To je vacum prekidač koji zatvori kontakt tek kada izvacumira vrećicu.Takvi prekidači se ugrađuju u pojedine usisivače.
-
- Expert
da ima ih i u usasivačima,samo ne znam gdje da ih nabavim,ova vakuum sklopka ne spaja kontakte kad isisa vrečicu,već vremenski stane pumpa za vacuum ali ne odradi grijač za varenje vrećice.
-
- Expert
rastavio sam tu vacum sklopku i očistio i sam radi normalno,hvala svima na pomoći
-
- Expert
što znači da je to prekidač ili?