[REŠENO] ARK PHILIPS 22 DC 675/02 damp
-
- Expert
Postovane kolege da li neko ima damp sa poznatim kodom za ovaj gore navedeni ARK i da li neko zna koji je eeprom posto ne mogu da vidim oznaku eeproma.ARK je isti kao na slici samo sto je 675.Hvala unapred
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
PHILIPS 22 DC 675/02
====================
MEMORY: ST24C02
==============
CODE: 6257
====================
MEMORY: ST24C02
==============
CODE: 6257
-
- Expert
Ako je u njemu M8571 to ti je isto 24C02
-
- Expert
Nisam bio tu da se javim evo danas sam probao da ubacim ovaj damp u 24c02 eeprom i ne prihvata kasetofon to jest ne pali se uopste a u njemu je bio M8571da li ste sigurni da moze da se zameni sa 24c02 Hvala
-
- Expert
Problem je u tome sto ne mogu da iscitam M8571 izgleda da je neispravan a i nemoze kod da se upise mora da se dekodira imam ja kod za ovaj damp ali nece da se upise ide ona crtica u levoj strani displeja
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
Postoji razlika u poredjenju sa 24c02 i trebao bi da probas da ga citas sa SeeProg-om.
Mislim da PonyProg ne moze da ga cita.(SeeProg ili IcProg)
M8571
Mislim da PonyProg ne moze da ga cita.(SeeProg ili IcProg)
M8571
-
- Expert
Citam ga see prog ali nece zbog toga pitam da li mogu da ga zamenim sa 24c002 ali to izgleda nema sansi jer ga procesor stvarno ne vidi Hvala najlepse na odgovorima
-
- Expert
Da nebih otvarao novu temu da nastavim ovu.Dobio sam isti ksetofon a itim problemom onaj prosli sam odustao a ovaj ima isti eeprom M8571 i se prog ga samo cita FFFFF i nista drugo da li mozda ima neko resenje za ovaj eeprom il;i da odustajem i od ovog.
-
- Expert
Moguce da 24c02 nemoze zamjenjiti taj M8571 u datom aparatu ali bi taj M8571 trebao ocitati kao 24c02 i pronaci cod u dumpu vratiti u aparat i da radigrki je napisao/la:Nisam bio tu da se javim evo danas sam probao da ubacim ovaj damp u 24c02 eeprom i ne prihvata kasetofon to jest ne pali se uopste a u njemu je bio M8571da li ste sigurni da moze da se zameni sa 24c02 Hvala
-
- Administrator
Elnec za ovaj eeprom M8571 da bi ga čitao i snimao programmer SeeProg kaže da treba prespojiti pinove eeproma i to pin3 i pin5
General Info:
Interconnect device's pins 3 and 5.
This chip is based on the EEPROM technology, therefore it can be reprogrammed each byte without previous erase procedure. The erase operation is not available or not necessary (and therefore not supported by our programmers).
Pozdrav

General Info:
Interconnect device's pins 3 and 5.
This chip is based on the EEPROM technology, therefore it can be reprogrammed each byte without previous erase procedure. The erase operation is not available or not necessary (and therefore not supported by our programmers).
Pozdrav

-
- Expert
Uspeo sam da procitam ovaj eeprom kao sto je naveo kolega Jimmy probao sam da iskalkulisem kod iz ovog dampa i dobio sam kod 9075 ali nisam siguran da je dobro procitan,evo dampa.
-
- Expert
Nece da upise damp ni kada prespojim pin 5 i 3 evo slike.
-
- Expert
Ako se na displeju prikazuje rotirajuća cifra na levoj strani, radio je blokiran i potrebno ga je deblokirati (dekodiranje).
Kolega Jimmy problem je u tome sto sam hteo da upisem drugi damp zbog gore navedenog ali nece da upise ni na ovu foru sto si ti naveo evo sto se vidi sa slike iz predhodnog posta cak ne mogu da vratim ni ovaj dam sto je bio u njemu.
Kolega Jimmy problem je u tome sto sam hteo da upisem drugi damp zbog gore navedenog ali nece da upise ni na ovu foru sto si ti naveo evo sto se vidi sa slike iz predhodnog posta cak ne mogu da vratim ni ovaj dam sto je bio u njemu.
-
- Administrator
Probaj ga prvo obrisati na FFFFFFF a zatim usnimiti sadržaj.Ako neće ni tako sumnja pada na neispravan eeprom ili na programmer SeeProg u slučaju da ti je programmer kopija SeeProga.grki je napisao/la:Ako se na displeju prikazuje rotirajuća cifra na levoj strani, radio je blokiran i potrebno ga je deblokirati (dekodiranje).
Ako uspeš upiši mu sada ovaj damp sa isključenim kodom
Pozdrav
-
- Expert
Kod ovog programatora nece da procita eeprom ako mu ti podesis da cita motorolu a ic je ST i onda pravi te probleme znaci pronadji proizvodjaca tog ic kola i onda ce da ti cita i pise kako treba znaci to ic kolo ako ga proizvodi ST onda ga pronadjes kao ST ako je ic Atmel onda ga citas tako ili Microchip mislim da si razumeo o cemu ti pricam imao sam i ja te probleme dok nisam ukapirao o cemu se radi a moguce je i da ti nevalja eeprom i zato nece da upise damp.
-
- Expert
ne vredi maltretiranja tolikog ... ali stavi drugi eeprom pa probaj upaliti ce : sa 02,04,08.
-
- Expert
Reseno kao sto je kolega Jimmy naveo, ubacio sam ovaj damp bez koda, isto se desava ko na slici gore kao da pravi gresku ali ipak upise damp i sve radi ok.
-
- Administrator
Kolega toce sve to što si opisao je ok kada je reč o nekim drugim eepromima pod istim oznakama ali od različitih proizvođača.Za ovaj M8571 to ne važi jer je jedini proizvođač tog eeproma firma SGS-Thomson STMicroelectronics i kao takav je i ubačen u elnec-ov software bez mogučnosti biranja proizvođača jer drugih proizvođača tog eeproma nema.toce je napisao/la:Kod ovog programatora nece da procita eeprom ako mu ti podesis da cita motorolu a ic je ST i onda pravi te probleme znaci pronadji proizvodjaca tog ic kola i onda ce da ti cita i pise kako treba znaci to ic kolo ako ga proizvodi ST onda ga pronadjes kao ST ako je ic Atmel onda ga citas tako ili Microchip mislim da si razumeo o cemu ti pricam imao sam i ja te probleme dok nisam ukapirao o cemu se radi a moguce je i da ti nevalja eeprom i zato nece da upise damp.
Pozdrav