Producer/Proizvođač -VOX
Model No/Oznake modela - LCD 42762
Chassis/Model šasije -17MB65-1 v.2
Main board/Matična ploča - 17mb35-4
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -MX25l8006e
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)- 17pw26-4
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv ima stb lampicu, pritiskom na power, lampica pocne da blinka.Na ekranu se nista ne desava.Na napajackoj jedinici promenjeni svi elkosi za svaki slucaj.Sumnjam u flash i ukoliko neko ima isti molim kolege za pomoc.
Unapred hvala na pomoci!
[REŠENO] VOX LCD 42762
-
- Expert
-
- Stariji član
Definitivno je flash, probao sa drugim ovim
TELEFUNKEN LCD TV TH32857L
Panel:LTA320AP02 SAMSUNG
Tcon:320AP03C2LV0.1
Inverter:SSI320-4UA01 REV:0.4
Napajanje:17PW26-3
Proc.ploca:17MB35-4
Fleš:U132 S25FL016A Ovo je ispravan damp za Telefunken-a
I sad se pali ali se poceo ponasati kao da mu je neka neonka crkla i da pali zastitu na inverteru(posle 2 sec se ugasi)
TELEFUNKEN LCD TV TH32857L
Panel:LTA320AP02 SAMSUNG
Tcon:320AP03C2LV0.1
Inverter:SSI320-4UA01 REV:0.4
Napajanje:17PW26-3
Proc.ploca:17MB35-4
Fleš:U132 S25FL016A Ovo je ispravan damp za Telefunken-a
I sad se pali ali se poceo ponasati kao da mu je neka neonka crkla i da pali zastitu na inverteru(posle 2 sec se ugasi)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
RESENO!
TV proradio, flash-ovanjem firmware-a preko USB-a. software u prilogu. Nakon flashovanja, i dalje se ponasao kad da je neka greska na inverteru(palio zastitu), ali je ovog puta slika bila kompletna i ok. Resen problem sa zastitom zamenom elektrolita na maticnoj ploci.
Download link
download/file.php?id=6711
Upustvo za učitavanje:
-formatirati USB fleš memoriju na FAT32
-otpakovati ZIP fajl sa softverom (dva .bin fajla se nalaze u ZIP-u i jedan txt fajl) (ovo je upustvo za sve vox modele,ovaj model ima samo jedan .bin i to je to)
-sva tri fajla kopirati na USB fleš memoriju (ne praviti nikakav folder ili podfolder, već direktno u root), memorija mora biti potpuno prazna
-isključiti tv iz struje (iščupati kabl iz struje)
-ubaciti USB memoriju u tv
-pritisnuti dugme OK na daljinskom upravljaču
-držati OK dugme pritisnuto i istovremeno uključiti kabl tv-a u struju
-sačekati dok signalna dioda na tv-u (sa prednje strane) ne počne brzo da blinka
-kada lampica počne brzo da blinka pustiti dugme OK
-tv će zatim sam da se uključi
-kada se tv uključi iščupati kabl iz struje i izvaditi memoriju
-uključiti kabal tv-a ponovo i instalacija je završena
TV proradio, flash-ovanjem firmware-a preko USB-a. software u prilogu. Nakon flashovanja, i dalje se ponasao kad da je neka greska na inverteru(palio zastitu), ali je ovog puta slika bila kompletna i ok. Resen problem sa zastitom zamenom elektrolita na maticnoj ploci.
Download link
download/file.php?id=6711
Upustvo za učitavanje:
-formatirati USB fleš memoriju na FAT32
-otpakovati ZIP fajl sa softverom (dva .bin fajla se nalaze u ZIP-u i jedan txt fajl) (ovo je upustvo za sve vox modele,ovaj model ima samo jedan .bin i to je to)
-sva tri fajla kopirati na USB fleš memoriju (ne praviti nikakav folder ili podfolder, već direktno u root), memorija mora biti potpuno prazna
-isključiti tv iz struje (iščupati kabl iz struje)
-ubaciti USB memoriju u tv
-pritisnuti dugme OK na daljinskom upravljaču
-držati OK dugme pritisnuto i istovremeno uključiti kabl tv-a u struju
-sačekati dok signalna dioda na tv-u (sa prednje strane) ne počne brzo da blinka
-kada lampica počne brzo da blinka pustiti dugme OK
-tv će zatim sam da se uključi
-kada se tv uključi iščupati kabl iz struje i izvaditi memoriju
-uključiti kabal tv-a ponovo i instalacija je završena
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Novi problem.
Tv popravljen testiran taj dan i ostavljen sa strane.Klijent treba sutra da ga preuzme i ja ga stavim na test reda radi ( kao da sam naslutio).
Dakle kad sam ga ukljucio u struju i startovao preko daljinca, uplaila se lampica, trajalo nekih 10-ak sekundi i ugasila se.Iskljucim iz struje i sve ponovim i upalio se iz prve, testirao ga nekih 15-ak min i ugasio na daljinski. Nakon toga nece da se upali nikako. Otvorio proverio sve napone sa napajacke jedinice na maticnu ima. U trenutku paljenja maticna treba da salje 3V na inverter ne salje. Probao da dovedem spoljnih 3v na inverter i u momentu paljenja pobudi i imam samo pozadinsko osvetljenje, nemam nikakvu sliku i posle 10sekundi ide u stb.
i jos nesto da napomenem, u momentu paljenja maticna ploca salje 24V na inverter,ali maticna ne salje 3V za pobudu i kad ode ponovo u stb i napajacka ide, tacnije gubi se 24V.
Tv popravljen testiran taj dan i ostavljen sa strane.Klijent treba sutra da ga preuzme i ja ga stavim na test reda radi ( kao da sam naslutio).
Dakle kad sam ga ukljucio u struju i startovao preko daljinca, uplaila se lampica, trajalo nekih 10-ak sekundi i ugasila se.Iskljucim iz struje i sve ponovim i upalio se iz prve, testirao ga nekih 15-ak min i ugasio na daljinski. Nakon toga nece da se upali nikako. Otvorio proverio sve napone sa napajacke jedinice na maticnu ima. U trenutku paljenja maticna treba da salje 3V na inverter ne salje. Probao da dovedem spoljnih 3v na inverter i u momentu paljenja pobudi i imam samo pozadinsko osvetljenje, nemam nikakvu sliku i posle 10sekundi ide u stb.
i jos nesto da napomenem, u momentu paljenja maticna ploca salje 24V na inverter,ali maticna ne salje 3V za pobudu i kad ode ponovo u stb i napajacka ide, tacnije gubi se 24V.
-
Pozdrav,
imam isti problem sa istim modelom televizora. U momentu kada treba da upali osvetljenje odreaguje zastita i tv se ugasi. Ponovo ga upalim i isto. Probao sam dump i nije do njega. Napon od 24V postoji i bas kako je opisano nestane. Da li ste resili Vas problem sa paljenjem zastite i ako jeste sta je bilo da bih mogao da probam da uradim isto.
Hvala unapred,
Aleksandar
imam isti problem sa istim modelom televizora. U momentu kada treba da upali osvetljenje odreaguje zastita i tv se ugasi. Ponovo ga upalim i isto. Probao sam dump i nije do njega. Napon od 24V postoji i bas kako je opisano nestane. Da li ste resili Vas problem sa paljenjem zastite i ako jeste sta je bilo da bih mogao da probam da uradim isto.
Hvala unapred,
Aleksandar