[REŠENO] Automatski osigurači oznake

Forum za servisiranje bele tehnike
mile1965
Stariji član
Stariji član
U kući imam automatske osigurače "SIMENS SYSTEM" stari su oko 30 godina. Na najačem osiguraču ima sledeše oznake:
W No22-H/380V
In=16A
220V 3000
i trougao u kome piše VBKM.
Problem je kada preko ovog osigurača priključim elektromotor od električne testere snage 2kW izbije osigurač. Jačeg osigurača u kući nemam a do sada nisam imao potrebe da koristim elektromotore ove snage pa nisam i imao ovaj problem.
Da li mi se ovo dešava zbog neodgovarajućeg osigurača? Koji bi mi preporučili osigurač da bi ovaj motor mogao da radi bez problema?
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Moze da radi na tom osiguracu ali ne moze da startuje. Brzo odreaguje i izbaci jer motor u startu povuce mnogo vecu struju. 25A bi ti zavrsio posao, ali zameni samo na toj uticnici koju ces da koristis za taj motor. Nisam siguran, ali mi se cini da sada ima vec da se kupe osiguraci po brzini reagovanja. Ima ih sa oznakama C , N ili tako nesto. Mislim da ce u prodavnici da znaju tacno koji osigurac da ti daju za takav motor.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
mile1965
Stariji član
Stariji član
Osigurači u stanu su preosetljivi. Testeru sam odneo na selo gde joj je i mnesto (u stanu neću rezati drva) gde su klasični topljivi osigurači i pri korišćenju testere ne izbijaju. Znači problem rešen.