philips 22pfl3404

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
hitechservis
Expert
Expert
mreža:715g3338-1 9b43lpr1
tuner:fqd1116m
ploča digi:fq9cb2b00304 v2.09 715g3291-1

model 22pfl3404

opis greške. kad se uklju ledica stby blinka ne ounim intezitetom,ima samo dva napona +5 i +18v na mrezi je i inverter za ccfl lampe, ti naponi padaju tj nestabilni su ovaj od 5v pada na 1v5 pa se dize do 3-4-5 ovaj od 18 ok 10v u praznom hodu svi su naponi ok. probao sam sa drugom mrezom i tv radi ok znači u mrezi je problem ja sam probao sve sta mi je palo na pamet ali nema napretka u popravku, u toku rada dok sam malo lemio po ploči i mjerio kondezatore mreza je proradila i radila par dana pa krepala opet pokušao sam kao opet malo sa lemilicom ali nece.molim pomoć.
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
skineš mrežu, zakači kakve sijalice da opteretiš paadekvatno vidiš u kom je naponu problem, nadam se da si promjenio sve male elkoše u primarnom djelu..
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
hitechservis
Expert
Expert
ma jesam da ali me zbunilo to da je proradila bez greske i radila dva dana u kontroli treci dan isto kao i prvi probati cu da opteretim oba dva napona ali je kvaka u tome da oba dva napona prorade istovremeno bez posebnog napona uključivanja sa digi ploče
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
pogledaj na konektor napajanja koji spaja MB -digitaliju i mrežu, pišu naponi i vjerojatno ima "on".. gdje dovedeš 3-5Volti -pa mreža treba proraditi... pokušaj izmjeriti napone -da li ima start-napon iz MB...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
hitechservis
Expert
Expert
Ja cu ti sada reci da ima taj napon ,ali mislim da ta nozica nigdje ne vodi jer nema neki mali mosfet koji bitrevaobpalitu mrezu ta mreza "uvijek"radi samo gasi inverter koji je sastavni dio mreze jer kad spojim +5 i +15v tv radi i ide u stby cak sam i unuverzalni inverter spojio i sr*nje radi i ide u stby to sam sve probao jer sam se zainatio...ali mi je cilj njegovu mrezu popraviti jer me interesira STA JE!!!!
Pomoc trazum jer sam imao isto jedan mali samsung gdje sam na slican nacin zakljucio da je mreza i na kraju sam nasao blok kondezator koji je oslabio...