[REŠENO] samsung i evelux(orbiter tx)

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
dario
Stariji član
Stariji član
Model -CB-5012T
Model chassis -P58SC(N)
PCB Nr -
Procesor -PCA84C640P/030
Eeprom -
Vertikala -
Video -TDA3561A
Audio -
SMPS -
Display-ekran -
FBT(VN trafo) -
Tuner -
POZDRAV: Imam dva slična tv sa sličnim greškama...radi se o ovom samsungu i o nekom evelux-u(made in slovenija) televizori rade ali kada spojim digitalni resiver ili satelitski i prebacim na mod(16:9) slika treperi pokazat ču vam slike to je za samsung a za evelux kada prebacim na taj mod(16:9) radi ali isto prekida ton i pojavljuje se na ekranu stereo 4:3....uglavnom da skratim oni rade na modu (4:3bl i 4:3ps)normalno samo što je tada na tom modu slika sužena po vertikali...ili je previše raširena mod (4:3ps) zanima me da li je netko imao sličnu greško jer stvarno neznam što da mjerim šta da mijenjam...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 04 srp 2015 11:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: Stavljene slike i prvi post
Radovan74
Expert
Expert
Ne razumem bas:
"...slika treperi pokazat ču vam slike to je za samsung a za evelux kada prebacim na taj mod(16:9) radi ali isto prekida ton i pojavljuje se na ekranu stereo 4:3....uglavnom da skratim oni rade na modu (4:3bl i 4:3ps)normalno samo što je tada na tom modu slika sužena po vertikali...."

Nego,prelemiti plocicu sa cincevima ili njen konektor, za pocetak.
I, ako spojite recimo skart-cinc kabel, jel isti problem?
tv-serviser
Expert
Expert
To ti je vec stariji tv , ocito ti nevalja ovdje filtracija , mijenjaj elko kondezatore u mrezi , i u pobudnom dijelu hor. oscilatora .
Zoki
Expert
Expert
TV nema auto format.
Nema riješenja.
tv-serviser
Expert
Expert
Resiver radi na ovaj tv ako je tv ispravan a format ne biraj ovdje i nije format automatski sto ima ima kao i mnogi jos stari televizori koji rade . Kod mene mnogi gledaju moja tv , pretplatnici telekoma i radi i na starijim televizorima . Sad se kod mene sprema faza koja je pred kraj digitalna zemaljska televizija i analognoj je kraj . Koji koriste kablovskog operatora oni nece ni osjetiti prelaz sa analognog u digitalni . :D
Zoki
Expert
Expert
Mi ovde imamo isti problem već par godina odkako je došla digitalizacija.
Malo bolji DVB-T_i nemaju takve probleme.
dario
Stariji član
Stariji član
ova dva televizora su rješena ...tj nije bilo rjšenja nego samo na resiveru prebaciti na 4:3bl mode i tv radi samo ima suženu sliku....hvala svima koju su pomogli,,,bayy