[REŠENO] Klima FUEGO PCB

Forum za servisiranje bele tehnike
korisnik
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
Imam problem sa klimom koji se ogleda u tome da kod starta kompresora jednostavno uradi jedno BEEP,blinknu sve ledice i isključi se ne prijavljujući pri tome nikakvu grešku,otprilike kao da se resetuje u pokušaju starta kompresora.U režimu kada radi samo ventilator ona funkcioniše ali čim treba da uključi kompresor dogodi se pomenuta situacija.
Uredno je napunjena i tom prilikom smo pomoću bypass-a testirali kompresor tj.izmerili njegovu struju koja je u okvirima očekivanih vrednosti,proverili smo i ventilator a i ventil.Sve navedeno je ispravno pa je kao logično sumnja pala na PCB.
PCB sam skinuo i sad pokušavam dobiti nekakve smernice šta dalje da proveravam ne bi li je vratio u život.
Slika PCB je preuzeta sa neta ali je identična ovoj koju ja imam.Ima li neko ideju šta li me ovde muči?
Unapred hvala svima!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
korisnik
Expert
Expert
Samo da dodam da na mojoj PCB postoji i eeprom Atmel 24C01 koji ne postoji na ovoj slici a nalazi se na poziciji IC 3.
muritzko
Stariji član
Stariji član
Proveriti kapacitet kondenzatora u kolu napajanja PCB .
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
korisnik
Expert
Expert
Proveren prikazani blok,stand by napon +5V...opet sve isto...kada treba da uključi kompresor...BEEP i isključi se sve i ode u stand by.
Ima li još neko kakvu ideju ili možda šemu ove ploče?
Unapred hvala svima!
muritzko
Stariji član
Stariji član
Ako se izmerena vrednost kapaciteta slaze u -10% onda je u redu ako uopste nisi merio kapacitet onda ga bolje zameni novim jer pored +5V ti treba i +12V za releje koji u momentu ukljucenja sigurno nisu +12 V zato se i resetuje !
Stendbaj napon ce uvek biti ok .
korisnik
Expert
Expert
Zamenio sam ga,stabilni su naponi ali mi uvek piše 28 na display-u.Kada probam spustiti na 16 npr onda mi samo blinkne cifra na display-u i opet se vrati na 28,cvakne,resetuje se i to je to.Išao sam dotle da sam pootkačivao i diode i sa kompjuterskog napajanja doveo 12V tamo gde treba i opet isto.Da nije neka greška u sadržaju eeproma?Ne znam više šta da mislim... :(
korisnik
Expert
Expert
Ne znam kako ali potkralo mi se nekoliko hladnih lemova na kolu koje upravlja relejom kompresora ;) Rešeno,radi kao sat (y)