Imam problem sa klimom koji se ogleda u tome da kod starta kompresora jednostavno uradi jedno BEEP,blinknu sve ledice i isključi se ne prijavljujući pri tome nikakvu grešku,otprilike kao da se resetuje u pokušaju starta kompresora.U režimu kada radi samo ventilator ona funkcioniše ali čim treba da uključi kompresor dogodi se pomenuta situacija.
Uredno je napunjena i tom prilikom smo pomoću bypass-a testirali kompresor tj.izmerili njegovu struju koja je u okvirima očekivanih vrednosti,proverili smo i ventilator a i ventil.Sve navedeno je ispravno pa je kao logično sumnja pala na PCB.
PCB sam skinuo i sad pokušavam dobiti nekakve smernice šta dalje da proveravam ne bi li je vratio u život.
Slika PCB je preuzeta sa neta ali je identična ovoj koju ja imam.Ima li neko ideju šta li me ovde muči?
Unapred hvala svima!
[REŠENO] Klima FUEGO PCB
-
- Stariji član
Proveriti kapacitet kondenzatora u kolu napajanja PCB .
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Proveren prikazani blok,stand by napon +5V...opet sve isto...kada treba da uključi kompresor...BEEP i isključi se sve i ode u stand by.
Ima li još neko kakvu ideju ili možda šemu ove ploče?
Unapred hvala svima!
Ima li još neko kakvu ideju ili možda šemu ove ploče?
Unapred hvala svima!
-
- Stariji član
Ako se izmerena vrednost kapaciteta slaze u -10% onda je u redu ako uopste nisi merio kapacitet onda ga bolje zameni novim jer pored +5V ti treba i +12V za releje koji u momentu ukljucenja sigurno nisu +12 V zato se i resetuje !
Stendbaj napon ce uvek biti ok .
Stendbaj napon ce uvek biti ok .
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Zamenio sam ga,stabilni su naponi ali mi uvek piše 28 na display-u.Kada probam spustiti na 16 npr onda mi samo blinkne cifra na display-u i opet se vrati na 28,cvakne,resetuje se i to je to.Išao sam dotle da sam pootkačivao i diode i sa kompjuterskog napajanja doveo 12V tamo gde treba i opet isto.Da nije neka greška u sadržaju eeproma?Ne znam više šta da mislim...