Producer/Proizvođač -TOSHIBA
Model No/Oznake modela -40XF351P
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -PE0406(V28A000527A1)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-PE0282(V28A00036301)
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Pozdrav svima, Tv je primljen bez ikakvog signala na stby(mrtav), zamenjena je mrezna ploca i isto se ponasa, mereni su naponi, negde pokazuje 5 negde 11 a negde 18V, molim za pomoc!
[REŠENO] LCD TV TOSHIBA-40XF351P
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Gdje pokazuje 5,gdje 12..18....nemoguće....ako ima 5V stb....i kad startaš tv tek tada diže druge potrebne napone...premalo podataka....kako da Vam pomognemo ako nemamo bar osnovno-da li starta tv..blinka li lampica za stb..ili stoji.. upali li pozadinsko osvjetljenje.....očito vam je greška na matičnoj ploči-ako ne starta,a onda se pitam gdje ste izmjerili 12V....
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Expert
Moras Miso biti precizniji sa opisom.....gde pokazuju ti naponi.....i nemoj da bacas staru mreznu plocu,poctoji mogucnost da je ispravna.....
-
Resen problem, uzeo sam od kolege maticnu plocu i zamenio, stranci se zurilo, a mozda se mogla i opraviti, hvala na interesovanju!
-
- Expert
Miso , po tvom opisu kvara mogu samo da zakljucim da NISI serviser , nego korisnik uredjaja koji zeli doci do odredjenih informacija .
Da bi dobio te informacije moras biti precizan...gde si tacno merio te napone...koje su pozicije tih mernih tacaka ?
Kako si dosao do zakljucaka iznesenih u tvom prvom postu ?
Da bi dobio te informacije moras biti precizan...gde si tacno merio te napone...koje su pozicije tih mernih tacaka ?
Kako si dosao do zakljucaka iznesenih u tvom prvom postu ?
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Nele..slažem se sa Vama, Miša se ili naljutio ili prepao...a tu smo da pomognemo, uvjek spominjem onu staru priču:- došla baba kod doktora a ovaj je pita:- bako, gdje vas boli?... a ona njemu:- ..pa dokrtore, boli me i na dvorištu ..i na ulici.., u krevetu, kod komšije...svuda me boli...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Expert
Kolega je samo primenio zapadni sistem popravke.Stavio napajanje-nije do njega.Stavio maticnu plocu-TV radi sve pez problema.TV popravljen.Nadam se samo da je adekvatno i naplaceno.A i receno je da se musteriji zurilo.
Najbolji nacin popravke,pod uslovom da musterija oce da plati.Na zapadu je takav vid popravke odavno u upotrebi(D,A,CH itd),popravka ploca se vrsi samo kod uredjaja koji su od 5000 e pa nagore uglavnom kod profesionalnih uredjaja.Kod uredjaja zabavne elektronike (TV,DVD,pojacala itd)se ne radi.
E sad posto smo mi entuzijasti za elektroniku to je drugo,naravno da ih i na zapadu ima.Mislim da je u nekim servisima ovlascenim i zabranjeno da se ploce popravljaju,iskljucivo samo nove ploce od ovlascenog distributera moraju da se montiraju sa garancijom.
Najbolji nacin popravke,pod uslovom da musterija oce da plati.Na zapadu je takav vid popravke odavno u upotrebi(D,A,CH itd),popravka ploca se vrsi samo kod uredjaja koji su od 5000 e pa nagore uglavnom kod profesionalnih uredjaja.Kod uredjaja zabavne elektronike (TV,DVD,pojacala itd)se ne radi.
E sad posto smo mi entuzijasti za elektroniku to je drugo,naravno da ih i na zapadu ima.Mislim da je u nekim servisima ovlascenim i zabranjeno da se ploce popravljaju,iskljucivo samo nove ploce od ovlascenog distributera moraju da se montiraju sa garancijom.