[REŠENO] Frižider ne uključuje kompresor
-
- Stariji član
Frižider SOGO 115 litara sa komorom za zamrzavanje ne radi dobro. Kada se prvi put uključi hladi i kada dostigne potrebnu temperaturu isključi kompresor. Posle isključenja neće viče nikako ponovo da uključi iako se temperatura u njemu poveća. Šta bih mogao da pogledam i kako da istrestiram? 

-
- Expert
Pozdrav.pokušaj prespojiti termostat kad se temperatura povisi.ako proradi mjenjaj termostat.
-
- Stariji član
Uključuje se kompresor ali tek kad temperatura na srednjoj polici frižidera dostigne 10 -12 stepeni a u komori za zamrzavanje oko 1 stepen. Iskljućuje kada u komori dostigne oko -13 a na srednjoj polici oko 2 stepena. Da li je to uredu ili je termostat neispravan.? Da li je možda problem u izolaciji komore za zamrzavanje pošto je na donjem delu komore, na zadnjoj strani bio neki sunđer debljine 1cm koji je delimično pokidan , nedostaje jedan deo, tako da postoji otvor između komore i frižiderauz zadnju stranu.
-
- Expert
Koliko je star frigo?pokušaj kucnuti po termostatu kad temperatura bude oko 10 stupnjeva.hoće li proraditi ako neće mjenjaj ga.ako je otišla izolaucija može se to malo opraviti.-13 je malo ukomori.termostat pokupi vlagu pa onda postane trom.
-
- Stariji član
Frižider je star oko 5 godina.Pokušao sam da kuskam po termostatu kada bi trebalo da uključi i proradio je ali sledeći put kad je trebao da uključi ponovo neće onda sam okretao malo regulator, i tek onda je proradio. Znači termostat.
Gde bi mogao da kupim ovaj termostat ili ako nema takav koja mu je zamena . Ima oznaku WDF34K-921-028 0000272-2.
Gde bi mogao da kupim ovaj termostat ili ako nema takav koja mu je zamena . Ima oznaku WDF34K-921-028 0000272-2.
-
- Expert
Možes pitati u trgovini gdje je kupljen.ja sam u Rijeci pa ti ne mogu tu pomoći.vidi preko ebay.gdje živis.pozdrav
-
- Expert
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
-
- Expert
Prilazi ako termostat ima 4 žice.moguce je da ima grijac za odledjivanje kao neki modeli.može i bez njega.
-------------------------
sad sam vidio na šemi da je običan termo.nema grijača.
-------------------------
sad sam vidio na šemi da je običan termo.nema grijača.
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 25 svi 2015 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Spojena dva uzastopna posta
-
- Stariji član
http://www.upslike.net/imgdb/WDF34k-613e0d.jpg
-------------------------------
Koji "običan" termostat bi bio adekvatna zamena (Ranco ili neki drugi proizvođač)? Postavio sam i link sa slikom termostata koji je trenutno u frižideru.
-------------------------------
Koji "običan" termostat bi bio adekvatna zamena (Ranco ili neki drugi proizvođač)? Postavio sam i link sa slikom termostata koji je trenutno u frižideru.
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 25 svi 2015 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
Skinu starog i traži po uzorku.podaci o temperaturi možda pišu na njemu.pozdrav.
-
- Stariji član
Rešeno zamenom termostata. Stavio sam originalan polovan ali ispravan.