[REŠENO] Sudo masina Candy evo space

Forum za servisiranje bele tehnike
grki
Expert
Expert
Sudo masina Candy evo space cope 6320 ,problem se zasniva u tome sto masina kada joj zadas program primi vodu pa vodu odmah izbaci zatim opet prim pa izbaci vodu i to je kraj pocne led dioda da blinka non stop i cuje se zvucni signal non stop.Sta moze biti problem ,neke upute na moguci kvar.
grki
Expert
Expert
Dali je neko mozda imao slican kvar na nekoj sudo masini drugog proizvodjaca, da samo prima vodu i odmah izbacuje tri puta i to je kraj uz non stop blinkanje diode za ibor programa i zvucne indikacije, bilo kakva uputa u ovu problematiku jer za sada ne uspevam da je resim
muritzko
Stariji član
Stariji član
Proveri napajanje ploce programatora ako je izvedeno sa kondenzatorom od 1.5 mikrofarad /275VAC ,promeni kondenzator .
grki
Expert
Expert
Dali mozda neko ima semu ili neko servisno upustvo za ovu masinu?
muritzko
Stariji član
Stariji član
Nema sema ,servisno uputstvo imaju ovlasceni servisi a oni to ovde nece publikovati .
Postavi sliku modula pa ce ti neko vec pomoci inace ovako se svodi na suvoparno naklapanje .
Postavio si problem ovde i paralelno na Fanzo forumu i na oba foruma si dobio odgovor ali Vase EKSPERTSKO VISOCANSTVO to ne primecuje .
grki
Expert
Expert
Primetio sam odgovore ,nisam imao vremena da je radim kada budem probao javljam.
grki
Expert
Expert
Ovu masinu nisam dugo radio pa sada resih uz vasu pomoc ako uspim nesto da uradim,evo postavljam sliku programatora,a oznake na programatoru su 41900112 BITRON 30412328,kondezator je 0,1mikroF.
rsz_dscf2001.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
muritzko
Stariji član
Stariji član
Ponovo kazem promeni kondenzator .
rsz_candy_evo_space_cope_6320.jpg
grki
Expert
Expert
Zamenjen kondenzator i ito se ponasa
munja2
Expert
Expert
Pogledaj plovak ispod sudo masine da ti nije ostao zaglavljen.......pregledaj i presostat....lici na ta dva kvara kako si opisao
grki
Expert
Expert
Probacu to a gde se nalazi taj plovak sto moze da zaglavi,nasao sam jedan kamen na dnu masine kada sam je otvorio,neznam zasta sluzi i gde se nalazio evo slike tog dela upravo ovo je neki gvozd tesko je pojma nemam staje
munja2
Expert
Expert
Plovak se nalazi na samom dnu sudo masine i ima ulogu da prekine rad masine ako dodje do izlivanja vode,obicno je odradjen od stiropora.........to parce betona je teg masine i nalazi se ili gore na masini ili bocno ,zavisi od modela....ne diraj programator,on radi
grki
Expert
Expert
Ja ne mogu da nadjem taj plovak na dnu vesmasine,evo slike, gde se nalazi
mcatko
Expert
Expert
Ispd mašine je plovak.
munja2
Expert
Expert
Oboris masinu na stranu,skines donji poklopac i vidis plovak........
muritzko
Stariji član
Stariji član
Masina po prijemu vode treba da ukljuci cirkulacionu pumpu visokog pritiska ako to ne uradi ona se resetuje pa opet iznova i onda izbaci gresku .
Potrebno proveriti napone na ploci u kolu napajanja i elemete koji ukljucuju pumpu (trijak ili relej ) .
Jednostavno umesto pumpe prikaci sijalicu 220V/100W i imaces vizuelni dokaz dali pumpa dobija napon .
grki
Expert
Expert
Pogleda cu pa javljam za sada nemam vremena
grki
Expert
Expert
Evo je slika sa donje strane masine ,ja taj plovak ne mogu da nadjem,gde se nalazi
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Nije to klasićni plovak kao što se nalazi u rezervoarima automobila.To je parće stiropora i ako ima vode na samom donjem poklopcu kojeg si skinuo,taj stiropor se podigne i ukljući mikroprekidać koji je tik iznad stiropora i tako ukljući pumpu za izbacivanje vode.Kod većine modela pričvršćen je za donji poklopac i otprilike izgleda kao ovaj sa slike.
DSC00107.JPG
grki
Expert
Expert
Znam ja to kolega Jimmy ,ali kod ove masine ja to ne mogu da nađem postavio sam sliku u prethodnom postu pa ako neko zna gde se nalazi