[REŠENO] LCD SAMSUNG LE46B620R3WXXH

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
dragann1967
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -SAMSUNG
Model No/Oznake modela -LE46B620R3WXXH
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN40-00145A
LVDS/TCON -T37OHW2 VE CTRL BD 37T04-COJ
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-BN44-00265A REV.1.1
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Pozdrav kolegama,prvo odmah da se izvinim za nepopunjen formular,stranka me je zvala da pogledam tv i da dam misljenje sta bi moglo biti problem u vezi tv a,i normalno cena popravke,ako se moze ovako dati,nisam ga otvarao jer je kod stranke...Prilazem nekoliko slika,kao sto ferdza rece,slika govori vise od reci...svaka sugestija dobrodosla,mada nikada ovako nisam voleo da dajem misljenja o kvaru strankama.....Hvala....
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dell
Expert
Expert
:lol: ovo ti je dobro ,vizuelna popravka :lol:

"nisam ga otvarao jer je kod stranke.."
dragann1967
Expert
Expert
Nije dobro sigurno,neda covek da otvaram tv ima lose iskustvo sa serviserima,kada mu kazem neku okvirnu cenu onda bih i dao da ga nosim u radionicu,a hoce neko misljenje....i meni je to cudno...ali hajde da podelim to sa vama.... :(
lafonso69
Expert
Expert
Misljenje ima cenu za musteriju. Evo neka gratis za nas:
T-CON
≥50e
nele2222
Expert
Expert
Moze da bude :T-CON board(kao sto rece kolega lafonso69) , LCD panel u najgorem slucaju
Pozdrav svim ucesnicima
tv servis bisa
Mlađi član
Mlađi član
takav musterija mu i ne treba kad sumnja u majstora a jos ga nije ni otvorio. 99% t-con modul,moje misljenje.
ursuss
Expert
Expert
Been thanked: 1 time
ili još bolje i preciznije...čip "AS15" ili " AS19"...zamjena istog rješava stvar.. također, probao bih i reset na tvorničke postavke... jer "stručnjaci" namjerno ili slučajno uđu u service mod i naprave dar-mar....
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
dragann1967
Expert
Expert
I ja licno sumnjam na T-CON,a i sam panel.Kod stranke mogu da probam jedino reset , pa da vidim rezultat drugo nista ne bih ni probao jer znate kakvi su ljudi kad nas gledaju kada nesto tako jednostavno radimo sa daljinskim,pa kad uradimo onda te gledaju u cudu kad im naplatis tu popravku koju si obavio samo sa daljinskim upravljacem a nisi otvorio tv.....Evo jos koja slika....
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
alexa_pg
Expert
Expert
tv servis bisa je napisao/la:takav musterija mu i ne treba kad sumnja u majstora a jos ga nije ni otvorio.
I ja bih ga "otkacio" 'ladno pa neka ga gleda tako do mile volje.
Alexa
ursuss
Expert
Expert
ja ga ne bih otkačio, prihvatio sa smješkom, nabavio cijeli t-con i deeeebelo naplatio...
Radovi
Expert
Expert
ursuss je napisao/la:ja ga ne bih otkačio, prihvatio sa smješkom, nabavio cijeli t-con i deeeebelo naplatio...
I ja bih to najradije napravio,ali tu je i zamka,ako kazes debelu cijenu ili ga odbijes a on odnesu drugome koji mu uradi za "male"pare eto te na losem glasu-nemas pojma a debelo naplacujes
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
yeremmy
Expert
Expert
Definitivno t-con(prevedeno matrica).Ako se ima srece samo cip AS ,ako ne cela matrica.Ako je cip i moze 50 e,ako ne najmanje 100e,da bi ostalo i za neko pivo.I obavezno pri zavrsenoj popravci nalepiti nalepnicu servisa tako da ne moze da se otvori poklopac bez ostecenja nalepnice.X puta se desava da posle popravke neki "super"majstor to otvara,a musterija vas ubedjuje da nije nista dirano.I naravno trazi reklamaciju.
dragann1967
Expert
Expert
Pozdrav kolegama,stranka je odlucila da donese tv na popravku,pa sam odlucio da zamenim prvo AS15-U na T-con u,ali je rezultat izostao.Zamenio sam ceo T-CON i tako resio problem.Ovim bi da zatvorim temu i pisemo RESENO.
nele2222
Expert
Expert
Rezultat je izostao kolega zbog LOSE pripreme za lemnjenje i samim tim LOSEG lemnjenja.
Moguce je i da je izostao rezultat usled NEISPRAVNOG NOVOG chipa !
Pozdrav svim ucesnicima
ursuss
Expert
Expert
Nele.. slažem se sa vama.. jedino, ako se drugi čip nenormalno grijao onda cijeli t-con... jednom sam cijeli dan lemio as15.. ali se trud isplatio... sa mikroskopom sam tražio gdje sam loše lemio i posle duuuuuugo truda našao...