gorenje veš mašina WA683
-
- Stariji član
Pozdrav.Mašina gorenje wa683 ima problem ca centrifugom,vrlo rijetko je odradi.Bez vesa odradi svaki put.Kondenzator je dobar 16 mikrofarada.Motor se grije,vjerovatno je on ali bih volio čuti mišljenje od kolega koji to više rade.Vremena je malo,žena me poprijeko gleda,ubiće me.pomagajte. 

-
- Stariji član
Zaboravio sam napisati,motor je bez četkica,ima pet žica,lijevo desno,centrifuga,sever subotica.
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
U tom slučaju je vrlo moguće da ne valja motor.Imao sam više slučajeva,ne kod Gorenja nego kod drugih marki sa tim modelom motora kad takoreći izgube snagu i ne rade centrifugu pod opterećenjem pa ćak i teško okreću levo desno sa punim bubnjem.TESTER je napisao/la:Zaboravio sam napisati,motor je bez četkica,ima pet žica,lijevo desno,centrifuga,sever subotica.
Nisam neki ekspert za veš mašine i njihove motore,pa se konsultuj još s'nekim pre njegove zamene

Pozdrav
-
- Expert
Meni na dve takve masine sa istim kvarom je bio problem motor ,tako da mislim da je motor.
-
- Expert
To je asinhroni motor sa dve vrste namotaja...ako je kondezator dobar,probio ti je namotaj centrifuge.....dakle motor
-
- Expert
Probaj staviti novi kondenzator od 16uF(ili od neke druge VM koja radi, i koja ima istu vrednost kondezatora, ili taj iz tvoje stavi u tu mašinu) i rešićeš dilemu kondenzator ili motor.Mislim da je motor u pitanju (namotaj centrifuge)ali probaj prvo sa kondenzatorom.Pozdrav!
-
- Stariji član
Hvala na odgovorima,probaću naći motor.pozdrav.