[REŠENO] protocni bojler

Forum za servisiranje bele tehnike
njegos12
Mlađi član
Mlađi član
pozdrav, nisam neki ekspert pe me zanima da li moze da se ubaci fidova sklopka na protocno bojler od 12kw. Molim da mi neko postavi semu vezivanja(trofazna veza)
djtesla
Expert
Expert
prosto ulaz faza 1 3 5 izlazi 2 4 6 N je nula obrati paznju kod nekih sklopki je gore ulaz kod nekih dole

vidi ovde ovde je sve jasno bar se nadam

https://www.youtube.com/watch?v=GaDBy_Iov-M
njegos12
Mlađi član
Mlađi član
mene zbunjuje jedino sto na bojler nema nule,da li moze fid da radi ako nema veze sa nulom
djtesla
Expert
Expert
nemere raditi bez nule fidovka vezi nulu na grejac
njegos12
Mlađi član
Mlađi član
na bojleru nema nule,samo tri faze i uzemljenje
djtesla
Expert
Expert
znam da nema.... moze da se doda slikaj grejac da vidim kako je vezan ( mozda i ne moze da se doda ) al uglavnom moze
djtesla
Expert
Expert
Neke fidovke nece bez nule da rade ima ih raznih cak i automacki osiguraci nije svejedno gde se vezuje faza pocela elektronika da se stavlja unutra ima i fidovki sa elektronikom .....

evo ti slika jednog grejaca 3F 3x2KW gde je nula ubacena tamo sa leve strane crna zica a trebala bi plava ...............

moze kao sto je i moderator opisao da se poveze .... probaj je na sve tri faze prema zemlji par puta da vidis kako izbacuje :mrgreen: sijalica u ruke danas se svasta nudi na trzistu nekada reaguje samo na jednu fazu ostale dve ponasa se kao prekidac ....
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
njegos12
Mlađi član
Mlađi član
Hvala, Woodcutter bio si u pravu,radi samo sa nulom na ulazu nemora na izlazu.Hvala puno resen problem