[REŠENO] WHIRLPOOL AWZ 8468 Sušilica veša

Forum za servisiranje bele tehnike
moso
Expert
Expert
Pozdravljam kolege sa foruma, imao bih jedno stručno pitanje, dobio sam mašinu za sušenje veša Whirlpool koja se po uključenju bilo koje izabrane temperature mislim na koje se uključuije grejač, odmah po uključenju počne grejač da greje da bi za 10 sec. se isključio, i tako stalno, mašina nastavlja normalno da radi sve opreacije sem grjanja. Znači vrti levo-desno, izbacuje vodu, ali neće grejač nikao da se uključi u izabranom ciklusu. Mašina nema eeprom, samo proc., pregledao sam programator, otvorio sam set gde se nalazi grejač sa termostatima, ima ih 2. kom, reaguju na promenu temperatrure , grejači ispravni, konekcija dobra. Skinuo sam šemu mašine bez programatora, samo šema veza, nisam mogao ništa ustanoviti.
Ponavljam da pri svakom startovanju grejač radi samo 10 sec. kao da je pod tajmingom. a potom se isključi.
Svaka pomoć dobro došla, bilo bi šteta baciti je naotpad jer je fantaastično očuvana. Pozd. hvala...
toce
Expert
Expert
Sledeci put kad napises neku temu objasni malo bolje, u temi nevidim nigde da si napisao da si proverio grejac, kad napises sta si sve radio i odradio onda mozes i dobiti neki odgovor, a ovako tema ti je bez korisna, ja nisam procitao u temi da si nesto merio i pratio od grejaca do elektronike a trazis pomoc, nisi valjda prvi put na ovom forumu pa da neznas kako se tema treba postaviti da bi dobio odgovor, izvini al mora se tako raditi da bih doso do nekog resenja.
moso
Expert
Expert
G.din ,,toce,,izvini mislio sam da je pravom majstoru ovaj opis bio dovoljan da bih otprilike sugerisao sta dalje ili konstatovao kvar.
Ali sta je tu je, kvar je otklonjen u senzoru vlage,,.
Hvala..