Producer/Proizvođač –Neo
Model No/Oznake modela – TF-3207TT
Chassis/Model šasije – serija: DSLIGJ MO4847
Main board/Matična ploča – PARL32-DP-D T-EU-SSL32(etiketa) i 050915-A1(na ploci)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor – PW218-10L
Matrix/Matrica -
Scaler/Scaler -
Eeprom – 24C256N
Flash -
Audio/Ton – TDA7262
Tuner analog/digital – BN40-00041A TMQZ6-406A
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel – PANE COVER LD3280P300
Power supply(SMPS)- DDL532WA
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu
Tv starta, zasvetli crvena pa plava, pojavi se slika na 1-2sek i ponovo odlazi u stby(pali se crvena) zatim plava al ne stigne da dodje slika drugi put. Tako zaredom odradjuje sam 3-4 puta zatim nestane i crvena da svetli I tako miruje. Posle ovoga,odma iskljucim iz mreze I nema tog desavanja(nema stby i ostalo…), tek posle par sati po ukljucenju u 220V opet odradjuje isto.... Na njoj su izmenjani oko 5kom kondenzatora i tv je vracen iz servisa sa konstatacijom da je kvar mainb ploca....
Ja sam na maticnoj menjao jos 40 elkosa(svi su bili neispravni) i nema nikakve promene! U mrezi su svi ok,neki su i menjani ispravni.
Na mainb konektoru ima uvek stabilnih 5Vstb, i na poziciji bri-adj 3.2V i kad vise ne svetli ni stby ovi naponi postoje.
Kada se pojavi slika za te 2sek tada ima jos i napone na tom istom konektoru na pozicijama za 12V, zatim na bl_on/off 5V , za VDD isto 5V. Ali brzo nestanu…
Sa druge strane ploce stoje dva stabilizatora,zalepljena za hladnjak, ne bi da ih odlepljujem i skidam posto nisam siguran da li su neispravni ili je bas do maticne.Kad se pojavi slika,skrod je odlicna… Da li neko ima ideju ili iskustva sa ovim kvarom…
Poz
Lcd Neo TF-3207TT
-
- Expert
Jesi li proverio neonke meni se cini da imas problem sa inverterom a ne MB zapisi koja su IC kola u inverteru.
-
- Expert
Sigurno neka od neonke nevalja i zato ukljuci se zastita i Tv ne radi.
-
- Expert
Posto je zapoceto u nekom servisu, nastavio sam sa zamenama C na MB misleci da ce upaliti,jer su skoro svi neispravni. To me i odvuklo na tu stranu pa nisam ni proveravao neonke.
Konstrukcija je nevidjena(zato nisam naveo podatke Tcon i inver.
) Videcu sutra ako stignem da napisem ostale podatke i ic kola.
A pitam laicki,da li zastita zna tako da odreaguje i da se tv ponasa kao u ovom slucaju,jer evo od jutros kako sam ga ustekao u ~220V i jos stby crvena nije upalila?
Kad bi ga uklj-isklj...verovatno bi "uhvatio" posle nekog puta i tv bi odradjivao onaj protokol sa paljenjem i gasenjem kao sto sam napisao(crvena,pa plava...i tako redom...)? Znaci da li i zbog te zastite zna da se desi da tv nekad nece ni iz prvog paljenja da pokaze ni stby,ili se ona aktivira naknadno tek kad neonka treba da zasvetli...?
Konstrukcija je nevidjena(zato nisam naveo podatke Tcon i inver.

A pitam laicki,da li zastita zna tako da odreaguje i da se tv ponasa kao u ovom slucaju,jer evo od jutros kako sam ga ustekao u ~220V i jos stby crvena nije upalila?
Kad bi ga uklj-isklj...verovatno bi "uhvatio" posle nekog puta i tv bi odradjivao onaj protokol sa paljenjem i gasenjem kao sto sam napisao(crvena,pa plava...i tako redom...)? Znaci da li i zbog te zastite zna da se desi da tv nekad nece ni iz prvog paljenja da pokaze ni stby,ili se ona aktivira naknadno tek kad neonka treba da zasvetli...?
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
Zaštita proradi kod bilo kog kvara na invertoru ali nema to veze u ovom slučaju sa zaštitom.Ne može zaštita potpuno isključiti matičnu ploču a to se kako si opisao dešava.Ako imaš sve potrebne napone iz mrežnog stepena i to STDBY napone na matičnoj ploči a STDBY kontrolna ledica ne svetli,upučuje na neispravnost matične ploče.Proveriti napone na eepromima,3.3V,5V,osciloskopom proveriti SDA,SCL,kristale itd.U najgorem slučaju može biti neispravan procesor.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
Po meni, mislim da su ti lose filtracije napona, zbog losih elektrolita, izmjenile sadrzaj eeproma. Ja bih prvo probao sa praznim eeprom-om, da vidim sta ce da se desi. Dali se procesor grije. Nemam dump za tu plocu, ali vjerovatno neko od kolega ima.
Dali je u pitanju ova ploca:
http://www.ebay.ie/itm/MAIN-AV-BOARD-HY ... 1205218686
Ako jeste, vidim da ima COM port i mislim da je to onaj (3.5mm stereo) do HDMI porta. Pokusaj napraviti taj kabl, pa se probaj spojiti preko Hypeterminala, na nekim plocama prodje. Onda mozes vidjeti koji ti signal fali. Na ovoj nemogu da vidim konverter za komunikaciju preko COM porta, jedino ako nije sa donje strane ploce.
Dali je u pitanju ova ploca:
http://www.ebay.ie/itm/MAIN-AV-BOARD-HY ... 1205218686
Ako jeste, vidim da ima COM port i mislim da je to onaj (3.5mm stereo) do HDMI porta. Pokusaj napraviti taj kabl, pa se probaj spojiti preko Hypeterminala, na nekim plocama prodje. Onda mozes vidjeti koji ti signal fali. Na ovoj nemogu da vidim konverter za komunikaciju preko COM porta, jedino ako nije sa donje strane ploce.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Da,postoje uvek naponi sa mreze od 5V i 3,3V na eepromu,a led crvena ne svetli. Sem u nekim pokusajima kao sto sam naveo,ali prestane ubrzo da svetli... Kad donesem osciloskop provericu ostalo posto mi je on "mobilni" zbog drugog posla.
Procesor nije ni hladan,ni vreo kad tv stoji i dva-tri sata uklj...onako taman neka radna temp. sto opet ne mora da znaci nesto...
Kao sto kazete moguce da je zbog lose filtracije nacet eeprom... To je ta ploca i nema sa druge strane konverter za komunikaciju.
Opet kad ovako procitam ideje nekako se vrati volja,i sazna mnogo... Odradicu predlozeno pa cu da se javim.
Ploca nije skupa koliko vidim,jos samo da moze lako da se dodje do nje.
Hvala na pomoci!
Procesor nije ni hladan,ni vreo kad tv stoji i dva-tri sata uklj...onako taman neka radna temp. sto opet ne mora da znaci nesto...
Kao sto kazete moguce da je zbog lose filtracije nacet eeprom... To je ta ploca i nema sa druge strane konverter za komunikaciju.
Opet kad ovako procitam ideje nekako se vrati volja,i sazna mnogo... Odradicu predlozeno pa cu da se javim.
Ploca nije skupa koliko vidim,jos samo da moze lako da se dodje do nje.

Hvala na pomoci!
-
- Expert
Ukoliko ploca nema konverter za komunikaciju preko RS232 porta, pokusati ubaciti kolo izmedju Com porta i 3.5mm stereo, koje je na slici. Ne uspije na svakoj, ali na nekim prodje.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
“Reseno”. definitivno kvar na MB i to neki los kontakt,veza…
Posle zamene kristala,ubacivanja praznog eeproma,provere lampi tv sam odma uklj. i tad je uspeo da “uhvati” i radio je nesto duze,oko 20tak sek. I opet je nestalo stby i sve je bilo isto...
To me odvuklo da malo pritiskam eeprome i kristale,prelemim plocu… Uglavnom,posle snaznog pritiskanja ploce i procesora tako je dolazio stby doduse ne uvek,ali cesce . Procesor sam grejao ali je nemoguce doci do njegovih nozica,ni ne vide se.Pa sam pored njega probusio plocu
,ispod nje i lim,uvrnuo vijak,ploca se uvila i tv proradio. Ne znam da li ce tako raditi na duze ali je kvar lociran i tv za sad radi vise od 5 sati. Imam snimljen damp,ako zatreba.
Hvala Vam na pomoci,odustao bi da nije bilo saveta i ideja.
Pozdrav.
Posle zamene kristala,ubacivanja praznog eeproma,provere lampi tv sam odma uklj. i tad je uspeo da “uhvati” i radio je nesto duze,oko 20tak sek. I opet je nestalo stby i sve je bilo isto...
To me odvuklo da malo pritiskam eeprome i kristale,prelemim plocu… Uglavnom,posle snaznog pritiskanja ploce i procesora tako je dolazio stby doduse ne uvek,ali cesce . Procesor sam grejao ali je nemoguce doci do njegovih nozica,ni ne vide se.Pa sam pored njega probusio plocu

Hvala Vam na pomoci,odustao bi da nije bilo saveta i ideja.
Pozdrav.
-
- Expert
Pa dobro jel to bravarska radnja, ili elektronicarska. 

-
- Expert
ELZET-service. 
To resenje je kratkog veka,mozda cu se javiti za neko vreme da trazim takvu plocu,ali da sam napisao reseno a da ne napisem kako...nije posteno.
Poz.

To resenje je kratkog veka,mozda cu se javiti za neko vreme da trazim takvu plocu,ali da sam napisao reseno a da ne napisem kako...nije posteno.
Poz.