SBN13001 TRANZISTOR

Forum za servisiranje bele tehnike
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Ja neispravne ne bacam pa kad se sakupe više njih onda kombiniram :)
Kod mene su po 1 euro za komad
Pozdrav

Temu ću prebaciti na Bela Tehnika i ostali kućanski i profesionalni aparati
JRade
Expert
Expert
Stavi bilo koje VN tranzistore,pa probaj,naravno koje imas da ne kupujes.
Recimo odlicni su BUT11,BUT12,itd.
Probao sam to.
Pozdrav!
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Kod mene su najbolje Vitone,retko se kvare.Imam jednu od 80W i traje već 5 godina ali sam je platio 10 eura.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ti kineski tranzistori se pojavljuju u mnogim uredjajima i imaju na sebi samo brojeve 13001
Koliko se secam ja sam tu stavljao MJE13001 i to radi. Sad videh na nekim forumuma da ga jos neki koriste za neonke. Ne mogu da se setim u kom uredjaju sam ih menjao, a bilo ih je dosta...
http://www.proelectronic.rs/TRANZISTOR- ... 1-9091.htm

Edit:
Setio sam se!U punjacima za mobilne. Punjace na buvljaku mozes da nadjes po 50din komad, za modele koji su izasli iz mode :D
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 01 lis 2013 19:47, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Setio sam se!
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Bar jedan ima sigurno. Biraj samo one lakse, koji su sa jeftinom elektronikom unutra, one kineske kopije. Mislim da su novi 150din po kineskim radnjama.
Sto se tih lampi tice, ja sam ih jednom prilikom kupio u Pancevu po nekoj bagatelnoj ceni od mozda 1,5e komad ali nisam zadovoljan ni malo. Neke jesu rekordno trajale, a desavalo mi se i da pukne odmah kad je zavijem. Uzmi Philipsovu ili od nekog drugog brenda pa uporedi svetlost sa tom kineskom. Ogromna razlika. Razlika je i u boji i u jacini svetla. Da bi sto duze trajala za njih vazi pravilo da imaju sto manje paljenja i gasenja. "Skljocanje" je ubija :) Ne podnosi cesto pali/gasi. U sobama u kojima je potrebno povremeno i na kratko svetlo, pametnije je koristiti staru dobru wolfram sijalicu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
zooe
Expert
Expert
Takodje OSRAM ima dobre sijalice, daju zuto svetlo i za kucnu varijantu su OK, medjutim ima opasnosti i oko toga, letos mi se pojavio dim u radionici tako neprimetno i polako a da nisam mogao da vidim odakle dolazi, vetrio sam zatvorim opet, i taman sam se pripremao za evakuaciju, neznam sta gori! kad vidim da jedna od tih stedljivih sijalica ne svetli i iz nje izlazi dim.To je bila ona velika PHILIPS sa buvljaka, upalilo se podnozje i pocelo se sve topiti u grlu.Znaci takve stvari se kupuju tamo de treba pa i nek kosta malo vise.
hitechservis
Expert
Expert
je funkcionira kod vas dostava sa ebaya

ja sam ih tamo kupio kad sam popravljao aparat za kozmetičarke uv-lampu za stvrdnjavanje gela na noktima isto ih nitko ni kod nas nije imao pa sam ih nabavio na ebayu.