[REŠENO] Kako upisati LOGO na tv kao napr. VIVAX
-
- Expert
Danas sam imao jedan tv na popravci neki VIVAX . nije bitan model . Sustina je u tome sto je tu umjesto tog logo VIVAX upisano ime nekog od djece . Sjetio se ja toga nekad od prije godinu dana kada sam imao neki CLASSE tv velki ekran. Imao sam problem sa geometrijom i nadjem neki dunp koji sve stima , nisam obracao paznju. Posle je pisalo ELIT. Dolazi covjek i kaze majstore napravio si neki problem nesto si mi promijenio unutra nije to moj tv . Kod mene je pisalo CLASSE a sad pise ELIT. i ja sam zadrzao musteriju nekih sat vremena da ubacim drugi dunp gdje ce pisati ono sto je pisalo kod njega da mu kazem da pogresno misli he he. Malo je bilo nervozno ali za pamcenje . E sad me zanima kako je to musterija napisala izmjenu sa daljinskim , znam da se to u samom sadrzaju DUNP-a moze mijenjati . Ako neko moze to objaniti u otvorenom sadrzaju dunpa u kojoj liniji je ta adresa upisa, ako sam uspio objasniti . Pozdrav kolegama.
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
To se moze editovati i u servis meniju.A u samom eepromu je vidljivo i taj logo se moze obrisati
i upisati nesto drugo po zelji.Pogledajte na primeru dole
i upisati nesto drugo po zelji.Pogledajte na primeru dole
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Hvala kolega Jimmy , skontao sam , a za ono musterija nije mogla uci u SM , a sad kako su to upisali sa samim daljinskim , zanimljivo .
-
- Expert
ako je procesor st92195 to se jednostavno uradi daljinskim u prvom meniju
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.