ARISTOTIG 160 ESAB
-
- Expert
Potrebna pomoc kod ovog aparata za varenje mehanicki ostecen regulator amperaze-potenciometar,ima 5 pinova!Ne pokazuje nikakvu vrednost ni na M-ohm a pise 14R? Takav nism do sada video.Sta staviti umesto njega i koju vrednost?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
Rastavi ga i onda pokusaj izmeriti.
sigurno se neka zica otkacila...
-
- Super Moderator
U tom slucaju obicno bude neki rotirajuci svicer. Evo PDF-a za taj HRPG-AD32#14R Avago Rotary Switches
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
OK.To i nameravam sutra uraditi ali slomili su osovinu i naravno izgubili , pa ga "mucili"srafcigerom kao trimer dok nije skroz rikno.Amperaza je ostala na 59A.PLocica je sa duplom stampom.Hvala na sugestijama,otvaram ga pa cu videti sta dalje.
-
- Expert
Otvorio sam ga,to je to sto je dao zmajtv rotirajuci svicer,ima mala stampana plocica i neki "senzor"?!na toj plocici.Rotirajuci deo(sa koga fali osovina)je kruzna plocica sa rupicama sa obe strane po obodu.Jedna strana (koja ide do senzora)je hromirana a druga nije i ta ide preko jene malene kuglice koja mi je pala sa stola i posto je nisam nasao stavio sam olovnu kuglicu fi 1,7mm zrno sacme za lovce.Zalepio sam super lepkom osovinu od potenciometra i sklopio kako je bilo.Pod rukom se lepo oseca pri okretanju kako kuglica upada u rupice kao preklopnik.Nisam uspeo resiti problem, aparat i dalje pokazuje na displeju 59Ampera a tako je bilo i pre intervencije.Ostaje dilema dali je taj svicer neispravan ili elektronika u samom aparatu?
-
- Expert
Jeli to ovaj aparat
-
- Expert
mozda je crkla elektronika glavna pa su radnici greskom iskalili snagu na malom regulatoru....
gde je imenjakak
gde je imenjakak
-
- Expert
Nije to taj boki1979 ovo je ESAB Aristotig LTN 160 ima displej i taj regulator napred .
-
- Expert
Dell koji imenjak? Moguce da je i elektronika merio sam napon na tom regulatoru 1.i 5. pin su premosteni na stampi =0V,ostala 3 pina imaju po 5V!?
-
- Super Moderator
Probaj iz tog PDF uputstva da provališ kako da mu zadaš drugi položaj swičera bez samog svičera i onda ćeš znati da li je do njega.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.