Postovane kolege, kakvo je vase iskustvo oko ovog detektora . Dali je moguce da ce policijski radar otkriti da ga prati detektor i u tom slucaju policija zaustavi vozilo . Nemam iskustva sa ovom tehnikom pracenja .
jedan detektor link :
http://www.ebay.ie/sch/Vehicle-Parts-Ac ... E+DETECTIO
Detektor radara
-
- Super Moderator
Kod nas ti je vec nekoliko godina zakonom strogo zabranjeno koriscenje detektora, tako da su nam slaba iskustva
Tacnije, koriscenje radar detektora se kaznjava obaveznom zatvorskom kaznom
Licno ne verujem da radar moze da otkrije detektor, jer detektor je samo prijemnik svetla i nista ne emituje. A prijemnik svetla je i oko, na primer. Laserski radar salje snop koji je veoma tanak i nesto sumnjam da ga detektor moze videti. Sa onim K15 radarima koji su slali radio signal je bilo jednostavno uloviti ga. Za laserski treba opticka vidljivost, a tada je vec kasno da te upozori.

Licno ne verujem da radar moze da otkrije detektor, jer detektor je samo prijemnik svetla i nista ne emituje. A prijemnik svetla je i oko, na primer. Laserski radar salje snop koji je veoma tanak i nesto sumnjam da ga detektor moze videti. Sa onim K15 radarima koji su slali radio signal je bilo jednostavno uloviti ga. Za laserski treba opticka vidljivost, a tada je vec kasno da te upozori.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
Moje misljenje u vezi pitanja je da sam policijski radar to ne moze da otkrije jer i nije konstruisan za to.Namena mu je merenje brzine vozila koja se krecu.To bi mogao da otkrije neki drugi uredjaj i to jedino u slucaju da taj Detektor radara emituje neki signal.Koliko je meni poznato,ti uredjaji ne emituju nego su prijemnici-detektori laserskog snopa i kao takve ih je nemoguce otkriti.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
Koristio sam COBRA radar detektor dok je koriscen stari sistem radara koji su neprestano bili ukljuceni, sada se laser ukljucuje u momenti kad te nanisani i ne moze se izbeci, ali postoje ometaci koji ne dozvole da policijski radar ocita
-
- Stariji član
moje mislenje je voziti propisno,bez stresa