Poštovani kolege,ovaj tv radi dobro osim slike koja je u negativu,ali interesantno ponekad,kod promjene scene ostaju konture prethodne slike ...sumnjam na t-con ili panel,ali bih volio i drugo mišljenje...
Temu sam postavio i na "orbitu" jer bih redo riješio tv za kolegu.
[RIJEŠENO] Philips 37PFL8404H/12
-
- Super Moderator
bas to. uvek pravi takav problem. t-con je T37OHW02 i moze da se popravi.goran74 je napisao/la:ako ima na t-conu as15f onda je do njega
Ako nemas ideju gde da ga nabavis, procitaj privatnu poruku.

“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Super Moderator
Po datashetu su ista kola, mada mi nije najjasnija ova zelena i bezolovna oznaka. Trebalo bi da je to,to, posto vidim da nasi dobavljaci drze samo AS15-F.

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Pozdrav svima..evo se e-bay sam kupio 3 kom čipova za cca 20 E.kad su stigli uzeo sam tv na rad,i nakon tantalove muke uspio sam izlemiti čip,kojom prilikom su stradala 3 voda.
Strpljenjem i povećalom 20 x uspio sam staviti novi čip upalio tv...i....sve ok...radost je trajala kratko, nakon 10-tak minuta crna boja prelazi u zeleno i loši rubovi-prelazi..Pukao sam od sreće,ali i naoružao strpljenjem..lemilicu i kalot sprej u ruke i na posao. Nakon niza pokušaja pregrijavanja čipa tv radi.
Kontaktirao sam servis Philips u ZG i traže 1800 kn-cca 250 E za drugi T-con..a baš me nasmija čovjek..poslao sam ga (onako, u sebi..) ne u PM već u jajnike..
U svakom slučaju tv radi,a interesantno je da se dotični čip zagrije svega oko 30 C...tako da skrećem pozornost da je najteži posao skinuti stari čip...
Još jednom zahvaljujem kolegama na pomoći!
Ima ljudi koji rade šta god znaju i onih koji znaju šta rade!
Strpljenjem i povećalom 20 x uspio sam staviti novi čip upalio tv...i....sve ok...radost je trajala kratko, nakon 10-tak minuta crna boja prelazi u zeleno i loši rubovi-prelazi..Pukao sam od sreće,ali i naoružao strpljenjem..lemilicu i kalot sprej u ruke i na posao. Nakon niza pokušaja pregrijavanja čipa tv radi.
Kontaktirao sam servis Philips u ZG i traže 1800 kn-cca 250 E za drugi T-con..a baš me nasmija čovjek..poslao sam ga (onako, u sebi..) ne u PM već u jajnike..
U svakom slučaju tv radi,a interesantno je da se dotični čip zagrije svega oko 30 C...tako da skrećem pozornost da je najteži posao skinuti stari čip...
Još jednom zahvaljujem kolegama na pomoći!
Ima ljudi koji rade šta god znaju i onih koji znaju šta rade!
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
Imam isti problem sa istim tv-om.Naso sam i gde da kupim ic kolo AS15-HF.Moze preporuka servisa koji moze da ga zameni.
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
Napišite koje je Vaše mesto boravka,pa ćemo naći neki servis u vašoj blizini.m1kele je napisao/la:Imam isti problem sa istim tv-om.Naso sam i gde da kupim ic kolo AS15-HF.Moze preporuka servisa koji moze da ga zameni.
Pozdrav