MCU SDA5250D49
EEprom 24C08 2kom
mreža sa TDA4605-3 i sa 2kom OC TCDT1121
tranz u mreži IRFPC50
tranz u HIS-u 2SC5331
Pri startovanju na mr. prekidač(nema pomočne kontakte) svetli crvena led.Naponi iz mreže ne postoje ili jako smanjeni(na Aˇka HIS-u reda18V i pulsira).Sa otkačenim tranz. i prikaćenom sijalicom isto.Menjano u mreži skoro sve,IC,oba OC ,LM358 ,svi elco,otpori 270k i 680k.Naponi na TDA 4605-3 pulsiraju. Prelemljeni svi prespoji na osnovnoj ploci gde imaju dosta kontaktnih greski poznati po tome, prilikom startovanja za delic sekunde dobije H.pobudu mereno na bazi tr,.BU ali to je sve u momentu dok napon koji bi trebao biti na Col.BU je smanjen i varira od 18v do 22v.. Svi sumnjivi elektroliti a bilo ih je oko 8 kom.zamenjeni. U Digi box zamanjeni par el-co sve drugo OK. Tesko utvrditi sta ne radi, dali mreza, dali His. dali ??? Kratko sam spajao i opto nebi li TV krenuo ali ni to ne pomaze. Tu sam stao. Ako je neko imao slican slucaj bilo bi mi od velike pomoci. Hv.pzd...
[REŠENO] GRUNDIG CUC 1836 100hz
-
- Expert
G.Jimmy jeste zna da bude procesor ali kada se izvadi proc. iz lezista i startuje TV on treba da krene bez proc.medjutim to se ne desava mrtav..jos uvek sumnjam na mrezu.
-
- Expert
RESEN Grundig, inicijativa Jimmy-ja se pokazala ispravnom na B platini ic TDA6111, srednji vuce preveliku struju ali nije u direktnom kratkom spoju, detektovano eliminacijom napajanja sa choper trafoa..Hvala Jimmy..
-
- Administrator
- Been thanked: 2 times
90 posto sam sumnjao na taj RGB ic jer je i mene dosta namuciomoso je napisao/la:RESEN Grundig, inicijativa Jimmy-ja se pokazala ispravnom na B platini ic TDA6111, srednji vuce preveliku struju ali nije u direktnom kratkom spoju, detektovano eliminacijom napajanja sa choper trafoa..Hvala Jimmy..

Pozdrav