Panasonic TX-P42G30E IGBT na y-sus

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
kokan
Expert
Expert
Relativno skoro sam dobio ''Panasonic'' plazmu da popravim majstoru električaru u firmi, podrazumeva se ''jeftino''
(čitaj džaba). Neispravan je bio IGBT u Y-sus. Nađem sličan na sličnoj, generacijski sličnoj ploči i ugradim. I dandanas- radi.
Da nije tako- sigurno bih znao....
Hteo sam da kažem da je ovo (možda) najbrži način da se nešto ovako reši, starih ploča ima, teško se rastajemo od njih,
kao da će vreme da ih izleči....
dell
Expert
Expert
Dobar je to televizor taj panasonic naspram ovih škartova koji se ne vide iz svakoga ugla jasno ili slika nema contrasta dovoljno ili slika nije ziva vec mrtva,ima raznih anomalija..... o tonu da nepricam :D
Samo skuplji led televizori mi se sviđaju i rade ok . Donosili takve cigani po 40 e sony led, lg led , samsung.... sve (mech line ) modeli jaki. Popravio sam ih i testorao malo i zaista rede dobro.

Secam se 2009godine ma i ranije..., naj jaca je bila plazma pioneer model- kuro ,oko 20.000e kostala, uzeo je rus direktor naftagasa ovde kod nas.
Kasnije su je prestigli jaki lcd televizori ,leda nije ni bilo jos.
KD electronic
Expert
Expert
dell je napisao/la:...Secam se 2009godine ma i ranije..., naj jaca je bila plazma pioneer model- kuro..
Do 2009. godine bili su broj 1, no, te su godine prestali s proizvodnjom i prodavali zadnje modele a njihove inžinjere i tehnologiju preuzeo Panasonic (čime je dodatno dobio na kvaliteti i mogućnosti razvoja),... ali ni to nije baš bilo, na žalost, duga vijeka jer su tržište i prevlast jeftinije tehnologije doveli do neminovnog gašenja proizvodnje.